Színház

Beszélnünk kell Kevinről

előadás, 2023., 16 éves kortól

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Eva nem igazán akart anya lenni. Főleg nem egy olyan fiúé, aki 16 évesen úgy vonul be az amerikai történelembe, mint az első tinédzser, aki számszeríjjal gyilkolta meg hét iskolatársát, egy menzai dolgozót és az egyetlen tanárt, aki valaha kedvelte őt. Két évvel később Eva megpróbál rendet tenni a benne lévő káoszban, és kegyetlenül őszinte levélírásba kezd elidegenedett férjéhez. Eva, aki egész életében képtelen volt megbékülni az anyasággal járó áldozatokkal, most attól fél, hogy a saját fia iránt érzett ellenszenve felelős a tragédiáért.

Lionel Shriver amerikai írónő Orange-díjas regénye a mai napig betonszilárd tabukat feszeget; a gyerekvállalás előtt álló nők félelmeit és az anyai szeretetre való képtelenséget.

„Az állandó dühösség leple alatt, fedeztem fel döbbenten, egy kétségbeesett kisfiú lapult. Kevin nem őrült volt, Franklin. Hanem szomorú.”

Fordító: Komló Zoltán

A(z) Budaörsi Latinovits Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. április 22., Budaörsi Latinovits Színház

Stáblista:

Szereplők

Gladys, Franklin anyja; Rhinestein, Eva nőgyógyásza; Landsdown, Eva ügyvédje; Loretta Greenleaf, egy kiskorú elítélt anyja; Mrs. Strickland, iskolaigazgató; riporter és rendőrnő
Celia, Kevin húga

Alkotók

Hozzászólások

10/10
Viktor Turcsik máj. 17. 07:26:57 10/10
Nagyon erős ez az előadás. Nagyszerű a dramaturgia. A két főszereplő nő kettőse telitalálat. A Kevint alakító Fröclich Kristóf játéka a bőröd alá kúszik.
A színpadkép és a hanghatások megrázó atmoszférát adnak. Gratulálok az alkotóknak.