Színház

Beszélő fejek

előadás, 2006.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Alan Bennett, a nagysikerű angol regény- és drámaíró, a televízió számára írt 13 részes monológ sorozatából, néhány éve színpadi változatot készített, amelynek alapján a szövegeket világszerte, tetszés szerinti összeállításban, a legnevesebb művészek játsszák. Most, Magyarországon először, ezekből a monológokból válogattak ki négyet, amelyet a nemzetközi hagyományt követve, négy csodálatos színésznő előadásában láthatnak a nézők.
Az egymástól független történetek, egymástól függetlennek tűnő sorsokat ábrázolnak - rengeteg iróniával és váratlan fordulattal. Mi a megoldása a mániákus vénkisasszony életének, milyen meglepetés éri egy lelkész zugivó nejét, miképp fedezi fel férje titkát a kertvárosi feleség, és hogyan építi karrierjét egy kis színésznő?

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2006. február 16., Thália Színház

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Futrinkássy 2007 nov. 18. - 21:12:39 Előzmény efes
Nem tudom, hogy van-e közük egymáshoz, nem hinném. A Beszélõ fejek 1987-ben indult (azóta érettségi anyag is lett Angliában), és van kb. 20 része, amibõl itthon négyet mutattak be. Ezek különbözõ történetek mind, nem egy sztori négy szemszögbõl.
efes 2007 nov. 09. - 17:49:42
az, ha jól emlékszem, egy bûntényt jár körül négy, különféle szemszögbõl.
efes 2007 nov. 09. - 17:48:11 Előzmény Futrinkássy
nem tudod véletlenül, van-e a darabnak köze a fliegeauf benedek által hasonló koncepcióban rendezett kisjátékfilmhez?
Futrinkássy 2007 okt. 23. - 21:46:26
Nagyon szórakoztató, a darab hangulatához illõ helyszínen (Thália Stúdió) és remek szereplõkkel színre vitt elõadás. Az angol szerzõ, Alan Bennett eredetileg TV sorozatként bemutatott monológ-sorozatából választott ki néhányat a darab rendezõje. A négy kiváló színésznõ négy nagyon eltérõ figurát alakít. Nincs szükség díszletekre, így is megjelenik körülöttük az a világ, amelyrõl mesélnek, amelyben élnek. Almási Éva az unatkozó, levélíró vénkisasszony, Börcsök Enikõ az alkoholista, hitetlen papné, Béres Ilona a mindenbe beletörõdõ, kertészkedõ feleség és Pokorni Lia, a fiatal, szépreményû színésznõ. Remekül formálják meg a figurákat; nehéz lenne eldönteni, hogy melyik monológ a legszórakoztatóbb. Csak remélem, hogy lesz folytatás; további monológokat is bemutatnak majd más, hasonlóan profi színésznõk vagy színészek közremûködésével.