Színház

Bolond vasárnap

bohózat, 2 felvonás, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A híres Napraforgó üdülőben, ahol csak befolyásos és közismert emberek pihennek, minden a megszokott rendben folyik: a vendégek, akik itt töltik pihenőnapjukat, rendre megkapják a gyógyfürdőt, a terápiát...
Egyszercsak betoppan Oszkár Zürcsev, akinek csak öt perc kellene egy aláírás megszerzésére. Ettől a pillanattól kezdve furcsa dolgok történnek a híres Napraforgó-ban.
Hogyan lehet Klára Lurkónak két férje, és mit keres Zürcsev pizsamában a tetőn? Csak nem gyilkos szerszámnak használja Dundin professzor a kezében szorongatott kilincset? Egyszerre mindenki Bujkalov elvtársat keresi, de ő mit keres az állóórában?
Sokkova doktornő örömmel ontja mindenkire a terápiákat. Végül minden tisztázódik, de addigra eltelt ez a különös vasárnap, s valóban mindannyian mondhatják: "Aki egyszer a Napraforgóban pihent, többé nem tud pihenni.... máshol."

Valentyin Katajev fergeteges bohózatát szerte a világban nagy sikerrel játsszák. Szatirikus humorral ábrázolja és leplezi le a kispolgári magatartást, a karrierizmust, a képmutatást. Könnyed dialógusvezetés, dinamikus helyzetteremtés és fordulatos cselekmény jellemzi e most bemutatásra kerülő darabját.

A(z) Győri Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. december 9., Győri Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások