Színház

Boszorkány születik

mesejáték, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Vasorrú bába, vénséges vén banya, gonosz boszorkány - ugye ezek jutnak eszetekbe a boszorkányokról? De hogyan válik egy boszorkány gonosszá?
A boszorkányok nagynevű boszorkánycsaládokba születnek, így minden kisboszorkánynak kötelessége előbb-utóbb gonosszá válni. Kérdés azonban, mi történik ha valaki nem tud gonoszkodni, vagy ha nem akar? Ha inkább megkegyelmez azoknak, akiket békává, gyíkká, vagy ments' Isten, hamuvá kell változtasson? Bizony, az ilyen boszorkáknak keserves a sorsa: kigúnyolják, megcsúfolják, egészen addig kinozzák, amíg szegény gyermekboszorkány bele nem nyugszik sorsába.

A mi boszorkányunk, Hella, nem tört meg, inkább összecsomagolta varázskönyveit, Borit, a repülő seprűt, majd mindezeket hóna alá csapva, elszökött gonosz nagynénjei elől az emberi világba. Itt beköltözött az első szimpatikusabb kisszekrénybe, és onnan meséli csodálatosnál csodálatosabb történeteit a mesevilágról. Meséi a klasszikus tündérmeséket idézi, csak épp a boszorkányok szemszögéből.

Három boszorkány-mese elevenedik meg Hella és a kisszekrény gazdája segitségével. És hogy ezekben a törénetekben ki az igazi győztes..? Azt majd Hella elmeséli.

A(z) Szatmárnémeti Északi Színház - Harag György Társulat előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások