Színház

Brilliant Corners

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy tiszta és jól körbehatárolt fény-négyzetben 10 táncos az állandóan változó koreográfia során megvalósítja a folyamatosságot: a tánc röpke, múló pillanatait. Emanuel Gat művészete a legtisztább tánc, amelyben annak érzéki és fizikai minősége egyaránt kiemelkedik. Hiányzott, ezért harmadszor is visszahívtuk.

A Franciaországban élő, marokkói gyökerű, de izraeli Emanuel Gat a harmadik tavaszt tölti már a Trafóban. Először 2009-ben a Tavaszi áldozat és a Téli utazás volt a színpadon, majd 2010-ben megint körbejárta a Téli utazás témáját és bemutatta a Téli variációkat. Idén új gondolattal érkezik a férfi, aki nem fél egymás mellé rakni Schubertet és Freudot vagy Stravinsky-t és a salsát.

"Az előadás frenetikus lendülettel kezdődik, a tíz táncos egy gazellacsorda izgatott energiájával dolgozik, gyorsak, társaságiak, mégis furcsán távolságtartóak egyszerre. Tiszta tánc keveredik a futás hétköznapi aktusával. Egy játékos interakció különös töredékei..." (The Londonist)

"A Brilliant Corners Thelonious Monk, jazz-zenész 1957-es albumának a címe. Szeretem azt, ahogy egy mű címe elindít egy gondolatfolyamot. Ilyen értelemben azt hiszem, ez a cím tökéletes példa arra, hogyan lehet a szavak konkrét értelmével játszani. Ugyan a szavak így együtt nem jelentenek semmit, mégis pontos értelmet nyernek. [...] Monk zenéje sehol nem hangzik fel az előadásban, mégis sok tekintetben nagyon is jelen van. Végtelen koreográfiai inspirációt nyertem belőle." (Emanuel Gat)

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2012. április 28., Trafó

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások