Színház

Bruno Isaković: DENUDED

táncelőadás, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A DENUDED című előadás látványos, mégis egyszerű alkotás, mely a tiszta fizikai mozdulatokon és a közönséggel való interakción alapszik. Az előadás ötlete Isaković egy korábbi munkájából, az Invocation-ből született, melyben a művész testi kifejezésekkel és erős színpadi jelenléttel idézi fel a kapcsolatot a világi és a spirituális szférák között. A DENUDED folytatja a fizikai átlényegülés kutatását, miközben felszabadítja a mozdulatokat azoktól az automatikus jelentésektől, attribútumoktól, melyeket az adott pillanatokban a látványhoz társítunk, felismerünk, tapasztalunk. A klasszikus narratívát lecsupaszítva egy végletekig egyszerű struktúrájú designnal párosítva a DENUDED a néző és az előadó kapcsolatának lehetőségeit vizsgálja felül.

Az előadást nagy sikerrel mutatták be Chicagoban, New York-ban, Tokióban, Görögországban, Dél-Koreában, a Fülöp-szigeteken, valamint Japánban. A budapesti rezidencia során a művésznek lehetősége nyílik a közönség visszajelzései alapján továbbfejleszteni, formálni az alkotást.

Bruno Isaković kortárs táncos az Amsterdam School of Arts-ban diplomázott 2009-ben. Ezt követően visszatért Horvátországba, ahol koreográfusként, táncosként és tánctanárként egyaránt dolgozott. Majd 2011 szeptemberében a zágrábi Kortárstánc Stúdió tagjává választották. Isaković számos nemzetközi rangos ösztöndíjat és díjat tudhat magáénak, úgy mint a Deutscher Akademischer Austausch Dienst ? Stipendienurkunde díj valamint a Zsűri Díja a Legjobb Szólótánc djíát a budapesti Nemzetközi Szólótánc Fesztiválon.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Bemutató időpontja:

2015. május 21., Bakelit Multi Art Center

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások