Színház

C, Mennék...

előadás, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mennék. Hová mennék? Meddig mennék?
Melyik úton? Mely irányba?

Vadislava Malá tanulmányait a Prágai Balettintézetben, majd a Rotterdami Táncakadémián végezte. Együtt dolgozott a Dansend Hart valamint a Itzik Gallili Dance Company társulatokkal. Közös produkciókat hozott létre Fejes Ádámmal. 1991-92 között a Tanec Praha nemzetközi táncfesztivál munkatársa és táncosa volt.

A Budapest Tánciskola hagyományos decemberi estjét mindig kíváncsi várakozás övezi, hiszen minden koreográfia, amely erre az alkalomra születik hordoz néhány mozdulatnyit az új táncos-generáció lelkesedéséből, gondolataiból. Idén három új darabbal érkeznek.

A koreográfiákat hosszú hónapok kemény munkája alakítja, melynek része a dramaturgiai útkeresés, a táncnyelv fejlesztés, a zene-választás, a szereposztás, az alkotás folyamatának minden kínja és öröme. Ennek lenyomata a decemberben bemutatott három produkció.

"Könnyű lenne, ha bevált koreográfiák színre állítása lenne az iskola profilja. De nem az. Nekünk nincsenek kész válaszaink. Ez egy igazi kísérleti műhely a kutatás, a tévedés kockázatának vállalásával. Az alkotás, a vargabetűk szabadságával. És az új ígéretével! Erre várjuk a közönséget." (Angelus Iván)

A kortárstánc képzés előzményei az 1979-ben alakult Új Tánc Klubig vezethetőek vissza, itt Angelus Iván és Kálmán Ferenc vendégeként többek között Jeszenszky Endre tartott elméleti és pedagógiai előadásokat, önképzőkörként, filmklubként működött. 1983-tól a Kreatív Mozgás Stúdió megalakulása adott lendületet a képzési formák fejlődésének. 1999 szeptemberétől az iskola új otthonában, a Goli Tánchelyen folytatódott a művészképzés. A hely 2003 nyarán újabb három táncteremmel, médiatárral, öltözőkkel kétszeresére bővült, jelenleg közel 1500m2-en folyik a munka.

A(z) Budapest Tánciskola előadása

Bemutató időpontja:

2008. december 18., Budapest Tánciskola

Stáblista:

Hozzászólások