Színház

Csongor és Tünde

előadás, magyar, 2010., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című páratlanul gazdag remekművének színpadra állítása a mai napig hihetetlenül izgalmas feladatot jelent mind a színészeknek, mind a rendezőknek - hiszen a szöveg zamatos nyelvezete, a mitológiai és meseszerű motívumok egy olyan sokszínű világgá állnak össze, amely képes elvarázsolni és magával ragadni a mai fiatal és idősebb nézők fantáziáját egyaránt.

Az örök útkereső Csongor és az angyali Tünde egymásra találása, elszakadása és egymás iránti végtelen vágyakozása az égi és földi szerelem talán legszebb megfogalmazása a magyar irodalomban, amelynek előképe a jól ismert Árgyélus és Tündér Ilona történet. A sokfelé ágazó, komoly és komikus elemeket ötvöző darab óriási lehetőségeket rejt mind a színészi játék, mind a vizuális megoldások szempontjából, így nem csoda, hogy előbb vagy utóbb minden alkotó megpróbálja elmondani saját olvasatát.

Most a Csokonai Színház és a Kárpátaljai Magyar Drámai Színház együttműködésével készül egy különleges, bábokkal, maszkokkal és élő szereplőkkel elmesélt történet, amely a Blattner Géza-díjas bábművész-tervező, Szász Zsolt rendezésében nyer új formát. Az előadás egyik alapvető célja, hogy mozgalmas látványvilágával élményszerű módon avassa be a fiatalabb generáció tagjait a színház rejtelmeibe, így az örök szerelem témáját egy megrendítő szépségű, mégis szórakoztató formában előadott misztériumjátékon keresztül élheti át a néző, korosztálytól függetlenül.

A(z) Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház (Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások