Színház

Debut Performance II.

táncelőadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A 2008-ban, első ízben megrendezett Debut Performance a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói önkormányzatának koreográfus versenye, mely lehetőséget ad az iskola hallgatóinak, hogy kiszakadjanak a mindennapokból és saját gondolataikat és érzéseiket a tánc nyelvére fordítva a nagyvilág elé tárják.

Az eseményen a koreográfus, táncpedagógus és táncművész szak is képviselteti magát, a növendékek sokoldalúságának nagyszerű példájaként megjelennek a táncművészet legkülönbözőbb árnyalatai a klasszikus balettől, a modern-és néptáncon át, egészen a divat-és társastáncig. A hallgatói kezdeményezés célja, hogy a növendékeknek lehetőséget adjon koreográfusi ihletük kibontakoztatására, és hogy a különböző szakirányon tanulók bemutatkozhassanak egymásnak; a legjobbak, a gála keretében a publikumnak is.

A produkciókat Magyarországon és külföldön is elismert táncművészek, koreográfusok, kritikusok és társulatvezetők értékelik. Nem csupán a jelenlegi hallgatók munkáiból ad kóstolót ez az este: néhányan a főiskolán végzett, ma már nemzetközileg elismert táncművészek közül is visszatérnek, ízelítőt adva alkotómunkájukból.

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások