Színház

Diótörő

balett, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az orosz balett nagyjai először Magyarországon! A klasszikus orosz balett-iskola legszebb hagyományait képviselő Moszkvai Városi Balett Magyarországra látogat. Az orosz balett nagyjai a Diótörőt adják elő, Csajkovszkij lenyűgöző zenéjére.

A Bolsoj egykori szólótáncosa, Viktor Szmirnov-Golovanov által 1988-ban alapított Moszkvai Városi Balett társulata már 1989-ben Szöülban megkezdte külföldi sikersorozatát, azóta az egyik leggyakrabban turnézó orosz balettegyüttes: Írországtól Hong-Kongig, Ciprustól a Fülöp-szigetekig a világ számos pontján vendégszerepelt. 1991 óta csak az Egyesült Királyságban 800 fellépésük volt - méghozzá a National Ballet Orchestra kíséretében. Az egészen kiemelkedő balettkaráról ismert társulat vezetőjének célja, hogy az orosz nemzeti tradíciók szerves részét képező balett minél szélesebb közönséghez eljuthasson - márpedig kiváló koreográfus együttese a klasszikus balett orosz iskolájának legszebb hagyományait képviseli. A Moszkvai Városi Balett több mint 70 tagú társulatát a legjobb akadémiákon végzett művészek alkotják.
A társulat egy igazi karácsonyi előadással érkezik Magyarországra: a Diótörőt láthatjuk tőlük, Csajkovszkij elbűvölő zenéjével. A libretto és a rendezés Viktor Szmirnov-Golovanov nevéhez fűződik.

Bemutató időpontja: 2010. december 11., Főnix Csarnok

A(z) Aréna Savaria előadása

Stáblista:

Hozzászólások

cinyas 2010 nov. 27. - 13:08:17
A kedvenc balettem bár Seregi rendezésében is csodás volt az Operában megnézném,sajnos túl távol van tõlünk és csak egy elõadás.Jó volna,ha az Erkel is újra mûködne nem hagynák az egereknek már sok éve!!!!!