Színház

Diótörő

előadás, magyar, 2012.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A nyolcvanas években született egy legendás zenés előadás Kaposváron, Hoffmann meséje alapján. Selmeczi György különleges zenéje a magyar kultúrából, a népzenéből, a gyermekjátékok gazdag világából, az operett műfajából merít ihletet. Diótörőt ezúttal nemcsak Marika karácsonyi álma, hanem a harmadéves színművész osztály hallgatóinak eredeti fantáziája, invenciója, ötletparádéja és elsöprő játékkedve kelti életre.

A(z) Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
doktormacko 2013 ápr. 24. - 22:04:40 9/10
9 / 10 Kivûlállóként is tetszett a darab. csatlakozom az elöttem szolóhoz , igen tehetséges ez a társaság. Jó az elõadás. Néha kicsit öncélúnak tünt nekem egy egy betét , de el kell ismernem , hogy azok is jók voltak Egyetlen kifogásom lehet csak , nem biztos , hogy ezt gyermek elõadásként kell(ene) kezelni.
10/10
FElepHánt 2012 dec. 21. - 18:08:18 10/10
DIÓTÖRÕ Novák Eszter III. színmûvész osztály Ódry


Csõstül jönnek az érdekesebbnél érdekesebb vizsgaelõadások, mi azokról is ujjongva szá-
molunk be, melyeket a nagyközönség nem láthat, hogy annál izgatottabban lesse a jövõben nyílt színre lépõ osztályokat.
Kapecz Zsuzsa Diótörõ-variánsa, Kaposvár és egy Jordán Tamás rendezés után, most zenével bõvítve kerül elénk a Marton László - Hegedûs D. Géza - Forgács Péter vezette III.éves,
NEM ZENÉS! csapat elõadásában. Milyen is lehetne, ha nem prózai színésznövendékek lennének? Abszolút sokoldalú társaság, énektudásukat már a sanzon-verseny koncertjein csodáltuk. Novák Eszter rendezésében parázs hevületû, elsöprõen energikus komédiát prezentálnak, melyben a szöveg, a játék, a mozgás és az ének tökéletes összhangban, egymást erõsítve szólal meg.
Egérkirály-párként a pohos Zoltán Áron és Szabó Erika trónol a magasban, az udvartartást Csapó Attila miniszterként vezényli, harcias kedvvel tûnik ki Vécsey Miklós és Janka
Barnabás. A nõi vonal se semmi: Bach Kata és Mészáros Blanka színpadi jelenléte permanens izgalmak forrása. A produkciót viharos lendület, egészséges komikum, vibráló atmoszféra jellemzi, Kemény Gábor pompás zenei betétekkel, kitûnõen megszólaltatott dalokkal
hatványozza a sikert.
Zsigmond Emõke, mint elvarázsolt menyasszony rejtõzik fehér lepelbe, de semmilyen álca
sem rejtheti el sugárzó egyéniségének varázsos erejét. Ifj. Vidnyánszky Attila újabb akrobatikus bravúrokat mutat be a Tóth András-sal vívott párbaj-jelenetben, nincs az a szerep-dió, melyet ne tudna könnyed természetességgel feltörni.
Végére marad a szokásos óhaj-sóhaj: bárcsak láthatnánk ezt a Krakatukot teljes egészében, nagyszínpadon, nagyközönség elõtt!