Színház

Egerek

zenés mesejáték, 2 felvonás, magyar, 2014., 0 - 14 éves kor között

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Gyegerek:
Farkas Dorina Mária, Farkas Frida Kamilla, Hódi Laura, Horváth Alex, Kovács Vivien, Lawson Richárd Hanh, Mayer Szonja, Pál Dániel Máté, Tabatabai Nejad Flóra, Tauber Boglárka, Trieb Bence továbbá a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola növendékei: Jakab Eugénia, Kardos Levente, Lucenka Dávid, Lukács Petra, Nagy Márk, Pfeiffer Roland, Tischler Roxána

Zenészek:
Budai Krisztián, Piukovics Gábor - bőgő
id. Csurkulya József, ifj. Csurkulya József - cimbalom
Papp Dániel, Szabó László - dob
Lenthár Lilla, Markócs Mária - hegedű
Veér Csongor - zongora

Öt színház koprodukcióban, a Nemzeti Színház nagyszínpadán bemutatja Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című műve alapján az Egerek című zenés mesejátékot.

Koprodukciós partnerek:
Karaván Színház Nemzeti Színház, Csokonai Nemzeti Színház, Békéscsabai Jókai Színház, Jászai Mari Színház

További partner:
Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola

A(z) Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. október 11., Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
FElepHánt 2014 okt. 16. - 15:02:28 8/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portá l www.toptipp.hu

EGEREK---Tóth Géza---Karaván Színház---Nemzeti Színház

Végre egy barátságos, egyszerû, kedves látvány a Nemzeti deszkáin! Fecsó Andrea díszletében a Karaván Színház játssza az Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot mesébõl adaptált darabot. Juhász István és Dobos Judit szürkeegér Papa-Mamája elsõ szóra eleven erõvel teremt vígjátéki hangulatot, az Artistaképzõ növendékei gumiasztalon szaltózva, teli torokból énekelve adják a rózsaszín egércsapatot, a virgonc Soma, Rózsa Krisztián akrobatikus mozgása, kamaszos hangja, sziporkázó játéka azonnal feltûnik.
Veér Bertalan vezetésével komoly zenészgárda húzza a talpalávalót, Kun Attila koreográfiájában derekasan helytáll a társulat. A szürkék sajt-lakomáját nagyfülû fehéregér család érkezése zavarja meg. Szeréna mama, Sipos Eszter hisztériáival gyötri férjét, Farkas Sándor arisztokratikus Albin papája erélyes fellépésével szerzi meg a beköltözhetési jogot.
A rendezõ Tóth Géza élénk tempójával, a mulatságos helyzetek maradéktalan kihasználásával termti meg a folyamatos kacagás légkörét. Nem hiába várjuk a mindenható egérszerelem felbukkanását, a virgoncszürke Soma és a hófehér egérlány, Tenki Dalma tüneményes
kettõse poétikus dallamívekkel szárnyaló kettõsben talál egymásra.
A szõrszínbõl fakadó etnikai ellentétek, a szülõk rasszista felháborodása azonban közéjük áll. Kiutat csak a Nagy Macskamágus jelent, aki külön-külön ellenkezõ színûvé varázsolja õket, ami inverz módon, természetesen ugyanolyan különbséget hoz létre. Horváth Gyula
Antal, Pascal, a gyõzhetetlen humorú varázsegér végül rendbe teszi a dolgokat, az egész együttes énekes-táncos fináléval tetõzi a mesés komédiát.
Minden szempontból példás kooprodukció, öt színház közös munkája. A sok helyrõl toborzott csapat együttmûködése kiváló: a kaposvári színház régi erõssége, Sipos Eszter, a k2
társulat titánja, Rózsa Krisztián, a még színinövendék Farkas Sándor és Tenki Dalma, a Karaván Színház saját neveltje, Horváth Gyula Antal úgy játszik együtt, mintha idõtlen idõk óta egy társulatban lennének.
Mi felnõttek pedig ugyanúgy izguljuk, nevetgéljük végig az ismerõs gyermekkori történetet, mint az óvodás-iskolás korosztály, amely ilyen élményekkel biztosan a jövõ közönségévé nõ fel.