Színház

Elérhetetlen területek / Sakk-matt

balett, 90 perc, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

I. rész - Elérhetetlen területek
II. rész - Sakk-matt

Elérhetetlen területek címmel két egyfelvonásos koreográfiát tűzött műsorára a Pécsi Balett, melyek az emberi lélek folyamatairól gondolkodnak. Határtalan vágyakról, az érzelmek erejéről, az értelem határairól, a valamilyen formában mindig jelen levő külső korlátokról, de végső soron a szellem szabadságáról.
"Van-e tökéletesség? Létezik-e teljesség? Meddig lehet fejlődni a tudományban, művészetben, vallásainkban, sportban, érzelemben, szellemben, értelemben? Honnan is tudhatnánk, érthetnénk, hiszen csak apró spórákként élünk s pusztulunk a számunkra idővel határolt végtelen dimenziók fonalának egyikén." Zachár Lóránd e gondolatok mentén készítette Elérhetetlen területek című koreográfiáját.
A Stefan Zweig: Sakknovella című műve alapján készült Sakk-matt a hitleri fasizmus egyik áldozatának történetét dolgozza fel, mely az egyén menekülési kísérletéről és szabadulásáról, az emberi szellem végtelen hatalmáról szól. A novellában a történések nagy része lelki síkon zajlik, Raza Hammadi koreográfiája ezeket a belső eseményeket fogalmazza meg a tánc - szavaknál expresszívebb - nyelvén.

A(z) Pécsi Balett előadása

Bemutató időpontja:

2009. április 17., Pécsi Balett

Stáblista:

Hozzászólások