Színház

Életem szerelmei

táncelőadás, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Kinestio Dance koreográfus-táncos páros mutatja be új produkcióját az Ifj. Nagy Zoltán Színházteremben.

iZeneszerző: Col Legno

Koreográfia: Kinestio Dance

A szociálisan érzékeny zeneszerző neve mára egybeforrt a hajléktalan operával, amelyet nagy sikerrel 2015-ben mutattak be.

Az "Életem szerelmei" zenéje eklektikus, mint Col Legno szinte valamennyi eddigi kompozíciója. Kedvelt stílusain alapuló all-inclusive csomagban kínálja a hallgatóságnak a zenét, amely többek között a klasszikus balettzene, a modernebb megszólalások, reggae, latin muzsika és jazz alkotta elegy.

A táncos-koreográfus páros, Kinestio Dance örömmel fogadta a felkérést, az első pillanattól fogva kihívást látott a sokrétű kapcsolati rendszer megjelenítésében.

Lelkesen kereste az utat, hogyan tudja további táncosokkal együtt színpadra vinni a zeneszerző személyes emlékeit úgy, hogy azokból bárki a saját életének párkapcsolataiban átéltekre ismerhessen.

Az izgalmas téma ötletét egy regény adta, amelyben élete szerelmeiről írt a szerző. Itt ugyanez táncban, fülnek kellemes zenével a 38 éves Col Legno által megéltekből kiindulva.

Az "Életem szerelmei" koreográfiája a kapcsolatok típusaira és sokrétűségére helyezi a hangsúlyt, megjelenítve olyan mindannyiunk számára felejthetetlen pillanatokat, mint az első csók, az első nagy szerelem, az első igazán fájdalmas csalódás...

Az öröm, a bánat, a magány végelláthatatlannak tűnő hullámvölgyei között felmerül a kérdés, amely ott motoszkál mindannyiunkban: belép-e egyszer életünkbe a Nagy Ő és vajon felismerjük-e, hogy az Ő kezét fogjuk?

A(z) Magyar Táncművészeti Egyetem előadása

Hozzászólások