Színház

Előkészületek. Deszkák, pallók...

előadás, 2007., 18 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Metanoia Színház művészeti műfajokat ötvöző előadásaival egyedülálló formanyelvet képvisel a hazai független művészeti műhelyek között. A színház vezetője Perovics Zoltán - színész, rendező, látványtervező. Foglalkozik filmmel, zenével, publikál. Előadásaiban egyenértékű a szöveg, a zene és a látványvilág, a színészi jelenlét mellett kitüntetett szerepet kapnak az előadásokhoz készült tárgyak, szerkezetek. Az egyedi, csak a csoportra jellemző látványvilág tette lehetővé, hogy a néhol filozófiai mélységű szövegek ellenére bárki számára érthetőek és átélhetőek legyenek előadásaik - ezt számos fesztiválsiker (pl. Lengyelország, Oroszország) bizonyítja. Az utóbbi években film- és kőszínházi előadások látványtervezőjeként is dolgozik.
"A padlózatot néztem, az egymás mellé szögelt pallókat, deszkákat. A szükség csodáját, a leleményt, ami az egyenetlen és méreteiben is különböző fatesteket összhangba hozta. Hiszen a "hely" egyetlen deszkája láttattni képes az adakozót. Ahogy a szempár mondja: Csak ez a deszkám van. Látod? Látlak. Ájtatosság háza. Ismered lépteimet." A Régi Zsinagóga építőinek! (Perovics Zoltán)
Előkészületek egy olyan előadáshoz, amely Löw Immanuel (1878-tól 1944-ig Szeged főrabbija) munkásságának megismerését és megismertetését tűzi ki célul, levéltári dokumentumok felhasználásával.

A(z) ALTeRRA Kortárs Előadóművészeti Központ a Régi Zsinagógában előadása

Stáblista:

Hozzászólások