Színház

Empty House / Negro con Flores / Walking Mad

balett, 120 perc, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Empty House
Zene: Lajkó Félix
Jelmez: Mylla Ek

Negro con Flores
Zene: Stefan Levin

Walking Mad
Zene: Maurice Ravel

A Riksteatern, a Svéd Nemzeti Utazó Társulat részeként működő Cullberg Balett immár öt évtizede a modern táncművészet egyik vezető társulata. Több mint negyven országban aratott már sikert, nemzetközi turnéi alkalmával hazája utazó nagyköveteként a svéd kultúra legjavát Európa, Ázsia, Ausztrália és Amerika közönségével is megismertette. Az elmúlt tíz évben előadásainak mintegy a felét Svédországban tartotta, és ott jelentős szerepet játszott abban, hogy a svéd táncművészet országos népszerűségre tett szert. A Cullberg Balett legnagyobb kincsét táncosai jelentik. Összetétele a kezdetektől színes volt, és tagjai között ma is számos nemzetiség képviselteti magát. A táncosok szakmai felkészültsége és erős színpadi jelenléte adja a társulat egyéni jellegét. Az Empty House ősbemutatóját az együttes a Holland Táncszínházzal közösen, 2002-ben Hágában tartotta. "Életem tükrét arcomhoz emelem (...) a képet egy ütéssel összezúzom - a világ, mint mindig, minden a helyén." (Taigen Sofu, 1555)
"A Negro con Flores a sötétség és a fény, a komolyság és a könnyedség között húzódó tájon játszódik. Számos érzelmen keresztül vezet az út, a cél a megszabadulás, a továbblépés. Ezzel a darabbal megpróbáltam elszakadni a tőlem megszokott mintáktól, és ezáltal - remélem - új utakat találhatok." Johan Inger
A Walking Mad a Holland Táncszínház számára 2001-ben született. A Ravel Bolerójának dallamaira komponált drámai kaland három nő s az ő önmagukkal, valamint az életükbe belépő férfiakkal való kapcsolatának a története. Hangneme vidám, mondanivalója azonban komoly.

A(z) Müpa előadása

Bemutató időpontja:

2009. április 17., Müpa

Stáblista:

Hozzászólások