Színház

Én és a kisöcsém

operett, magyar, 2015.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

"Én és a kisöcsém,
Fütyülünk a nőkre az idén..."

Az igazán jó történetek egy mondatban is összefoglalhatóak, például így: Kató, a gazdag tápszergyáros ábrándos, aluszékony lánya férfinak öltözve az itáliai Velencéig szalad, hogy megleckéztessen egy nagyképű, nőgyűlölő fickót.

Az Én és a kisöcsém 1934-es százas szériát megért operettszínházi ősbemutatója óta is rendületlenül vissza-visszatérő sikerdarabja a magyar színházak repertoárjának. Most Lőrinczy Attila átdolgozásában, Bolba Tamás nagyzenekari hangszerelésében, Lőcsei Jenő koreográfiájával kerül színre, operett- és musicalcsapattal, igazi sztárszereposztásban. A Rómeó és Júlia musical legendás párosa, Szinetár Dóra és Dolhai Attila ezúttal Kató és Andersen figurájában, egy új műfajban bizonyít, Mészáros Árpád Zsolt pedig az operett világában most debütáló fiatal művészt, Simon Pannát kapja partneréül. Kabos Gyula egykori szerepében, vendégként Jordán Tamás és az Operettszínház kedvelt komikusa Faragó András látható.

Hogy mi lehet a mű örök sikerének titka? Talán az, hogy ebben a darabban minden együtt van, ami a zenés előadásokat élteti - jól megrajzolt, eredeti figurák, fergeteges humorral megírt fordulatos történet, szellemes szövegű örökzöld slágerek, mint például az "Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon...", a "Csa-csa-csak egy csöppet ittam, kérlek..." és a "Ma Velence szebb, mint máskor..."

És történik mindez a költői nevű Zabakol tápszergyárban, illetve Velence színpompás kulisszái közt. Bolondos hőseink átöltözések, szerepjátékok és titkos küldetések közepette keresik igazságukat és boldogságukat.

Mesés darab különleges szereposztásban, mellyel nem csak a budapesti színházi élet tavaszi szenzációját kínáljuk, de egy velencei társasutazást is. Rendezője Réthly Attila. Tartsanak velünk Önök is!

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2015. március 13., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások

3/10
B. T. László 2016 jan. 01. - 20:31:00 3/10
Az elsõ felvonás dög unalom. A második felvonás már élvezhetõ, de a végére megint leül. Kirívó alakítások nincsenek, igaz Szinetár Dórának, Mészáros Árpád Zsoltnak alkalmanként vannak jó pillanatai. Jordán Tamás kiváló!!! Egyébként sajnálom azon nézõket akik a 2016 nyarán Szegeden ezt választják...