Színház

Én, Szabó Magda

előadás, 2 felvonás, magyar, 2015.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Ki volt Szabó Magda? Író, költő, feleség, barát? Ember volt, olyan, mint mindenki. Küzdött, félt, harcolt, szeretett.

Nagyváradi Erzsébet érzelmekben gazdag előadásában és Gerendás Péter gitárművész zenéjén keresztül beszél hozzánk Agyigó.

Kimondta azt, amit mások nem mertek vagy nem tehettek. Súlyos árat fizetett ezért.

"Én nem vagyok civil, író vagyok. Azt mondom, amit a nemzetnek kellene mondania, ha szája volna. Arra hívom fel a figyelmet, amit észreveszek, és amitől féltem a népemet."
(Isten kezébe kapaszkodva - interjú részlet, Heti válasz 2005.)

Életét végig kísérte a bizonytalanság. Támaszként, lelki társként állt mellette férje Szobotka Tibor, író, műfordító. Két test egy lélek voltak.

Lírai, feltárulkozó írásain, versein (részletek Für Elis, Megmaradt Szobotkának, Szüret című kötetekből) keresztül ismerjük meg, vagy fedezzük fel újra a múlt század egyik meghatározó nőalakját.

A(z) Spirit Színház előadása

Hozzászólások

10/10
Tomaki 2019 máj. 03. - 09:55:23 10/10
Kedves Port.hu! Ennek az előadásnak miért van két "topic"-ja. Úgy vettem észre, hogy nem találtam a korábban írt hozzászólásomat. Aztán rátaláltam egy másik port.hu-s Agyigóra, most szeretném az ott leírtakat itt is megosztani, mert nagyon jó előadásról van szó, érdemes megnézni!
"NAGY ÉLMÉNY VOLT AZ ELŐADÁS, KÖSZÖNÖM! ELOLVASTAM SZABÓ MAGDA ÖSSZES REGÉNYÉT, MESÉJÉT, VERSÉT, S CSAK AZT SAJNÁLOM, HOGY SOHA NEM TALÁLKOZTAM SZEMÉLYESEN AZ ÍRÓNŐVEL. NAGYVÁRADI ERZSÉBETNEK EZ MEGADATOTT (A LEÍRÁSBÓL GONDOLOM), S BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY ÉLETE EGYIK MEGHATÁROZÓ ÉLMÉNYE VOLT, S TALÁN AZ EDDIGI LEGSZEBB VISSZAJELZÉS A PÁLYÁJÁHOZ SZABÓ MAGDA DICSÉRŐ SORAI."