Színház

És már senki sem, avagy a Tíz kicsi néger

bűnügyi komédia, 2 felvonás, magyar, 2014.

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Magányos sziget az angliai partok mentén. Tíz ember érkezik. Egymás számára ismeretlenek, de hamar kiderül, van bennük valami nagyon is közös vonás. Mindegyikük múltjában ott egy sötét folt. És a feltételezett gyilkosok szépen, sorban áldozattá válnak.

A krimi királynőjének legnépszerűbb írása már néhány évvel megjelenése után meghódította a színpadot. Ezt számos filmfeldolgozás követte. A történet végkifejlete, amit természetesen nem árulunk el, időnként új köntöst kapott, tehát aki jól ismeri a regényt, azt is érhetik meglepetések. De a kérdés örök és változatlan: Ki lehet a gyilkos?

A(z) Játékszín előadása

Bemutató időpontja:

2014. február 15., Játékszín

Stáblista:

Szereplők

Lawrence Wargrave
John Gordon Macarthur
Philip Lombard
William Henry Blore
Vera Elisabeth Claythorne
Dr. Edward George Armstrong
Emily Caroline Brent
Mrs. Ethel Rogers
Mr. Thomas Rogers
Anthony James Marston
Fred Narracott

Hozzászólások

4/10
Tomaki 2018 szept. 24. - 22:56:11 4/10
Ma este láttam. Csalódás volt.
Gálvölgyi Jánost feliratozni kellene (vagy inkább lecserélni), mert annyira érthetetlenül beszél(t), s hát egy színésznél a szép (és érthető) beszéd alapkövetelmény kellene, hogy legyen.
Nekem hiányzott az a feszültség, amit a könyvtől és filmektől megkaptam. Aki azt az élményt várja vissza, csalódni fog, sajnos. (Pedig ez a kedvenc Agatha Christie-m.)
Coppersalt 2016 jún. 29. - 14:28:21
Tegnap láttuk az elõadást. Nos, meglehetõsen vegyesek az érzéseim. Az intro a sejtelmes zenével, a pszichothrillereket idézõ gyerekhangon elõadott dal...jó kezdés volt. Az is tetszett, ahogy a karaktereket a játékból kiemelve bemutatja a narrátor. A Játékszínben már éreztem, hogy a színészeknek be kell megelegedniük, egymásra kell hangolódniuk, úgyhogy az elsõ pár perc dialógusainak döcögése tulajdonkééppen nem is lepett meg. Viszont az igen, hogy késõbb sem indult be a szereplõk közötti kölcsönhatás. Azt értem, hogy a darab is arról szól, hogy egymás számára vadidegen embereket zárunk össze egy házba, de a hiányérzetem nem ebbõl fakadt. Sokkal inkább abból, hogy a szereplõk leginkább pusztán felmondták a szövegeiket. Gálvölgyi János például - akinek tehetségét és életmûvét egy percig sem vitatom el - annyira hadart, hogy lehetetlen volt érteni amit mond. Németh Kristóf vitt némi dinamikát a darabba, csak a többiek mintha nem tudták volna kellõ szinkronban lekövetni a reakcióikkal, így szinte minden megszólalása egy one-man show volt. Lévay Viktória mindig nagyon szimpatikus, most viszont a tapsrendnél nagyon zavartnak tûnt, mint amikor valaki rossz hírt kap, nem is tudott feloldódni. Lehet, hogy az utolsó elõtti jelenet megviselte lelkileg, de azért ez már a sokadik elõadás, és végül is feloldás a vége. Valahogy végig azt éreztem, hogy ott van a színpadon valami láthatalan blokk...hmmm vagy V. A. Lacky...
10/10
lipgloss 2014 dec. 19. - 09:19:47 10/10
Nekünk nagyon tetszett. Izgalmas volt, a karaktereket is jól elkapták a színészek, a díszlet is szép volt, nekem a szünetekkel sem volt problémám. Nézzétek meg ha tehetitek!! Nem fogtok csalódni! :)
8/10
doktormacko1 2014 nov. 14. - 17:36:26 8/10
8 / 10 tegnap láttuk barátaimmal és nekem tetszett . Tényleg lehetett volna pörgösebb és a három felvonás tényleg soknak tünik. Az erkélyen nagyon meleg volt , de ez csak egy észrevétel. Nézzétek meg .
Edmond Dantes 2014 ápr. 14. - 12:28:59
Tegnap láttuk, korrekt, vállalható produkció Agatha Christie csúcsregényébõl. Egy szünettel pörgõsebb lenne, sõt akár szünet nélkül is mehetne. Aki olvasta és azt hiszi, mindent tud a megfejtésrõl, téved! Agatha a színpadi változatban gondoskodott a regényhez képest eltérõ csavarról, ahogy az általam réges rég látott 1965-ös filmváltozat befejezése is eltérõ volt a regényétõl.
8/10
surviver 2014 márc. 12. - 12:59:02 8/10 Előzmény ercypici
Jó darab.
Láttam már másik három színpadon,nem ez volt a legjobb, de jó.
Hajdú S. folyton kiabál,ami túlzás, Gálvölgyi most nem ripacskodott,ahogy szokott,egyszerûen õ nem volt jó.
A filmszerûségtõl lesz egyedi a darab.
Edmond Dantes 2014 márc. 01. - 09:18:49
Naná h lesz! Mi is nehezen kaptunk, neten vettük, itt:
http://www.jatekszin.hu/
ezen belül itt:
http://www.jatekszin.hu/online-jegyrendeles
=most sincs rá jegy, sztem folyamatosan figyeld, mikor kezdik árusítani a következõ hetekre és akkor lecsapni!
ercypici 2014 febr. 28. - 15:35:16 Előzmény Stellar
Én nagyon szeretnék elmenni, de már nincs jegy...:(
Valaki ,nem tudja lesz még késõbb idõpont???
Stellar 2014 febr. 16. - 20:28:24
Tegnap ott voltam a bemutatón. Szuper darab, zseniális színészi alakítások és poénok! Aki teheti menjen és nézze meg!