Színház

... és újjászület

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Emberi létezésünk egyik legvigasztalanabb helyén, egy elfekvőben vagyunk: magatehetetlen testek várják a halált. Amikor egyikük távozik, ápolók jönnek, hogy áttegyék a félhalottakat egyik ágyról a másikra. Mintha önálló élet nélküli bábokat mozgatnának.
Egyikük- másikuk azonban a haldoklás külső burkán belül még intenzív belső életet él: lelki szemei előtt lét és nemlét közti átmenetben gazdag víziók jelennek meg, a szürke külső képek belső (hely)színekkel, színes-szélesvásznú mozival (opera-zenével) telítődnek. Titokban azt reméli, hogy nem is haldokló ő, hanem éppen szülő vagy születő, egy valódi "bábocska", aki új élet csíráját hordozza magában, egy olyan lélek, aki kérdést intézhet egy női természetű szentháromság Anyaistenéhez:

"Újra tudsz-e szülni engem?
Újra halhatatlanságra?"

Így válhat az elfekvő szülőszobává, a halál újjászületéssé az írónő nősorsokat, és egyben metafizikus létszinteket összegző tetralógiájának záró darabjában. Az ? és újjászület című produkció Kiss Judit Ágnes Bábocska című műve alapján készült, mely a József Attila-díjas költőnő Négyszög című kötetében jelent meg az Európa Kiadó gondozásában 2014-ben.
A gyászrítusként meghatározott szöveg egybekomponált zenés színházi kísérlet egy műfaj, az ún. song- opera megteremtésére, a Trainingspot Társulat és a Dráma Szutra Zenekar együttműködésében.

Trénerek: Láposi Terka, Körömi Gábor
Közreműködik: a Dráma Szutra Zenekar

A(z) Trainingspot Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2016. január 9., Trainingspot Társulat

Stáblista:

Hozzászólások