Színház

Fagy

kortársdráma, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Te hogy bírod a hideget?
"Amundsen mondta, a sarkkörkutató, hogy a hideg az egyetlen dolog, amihez nem lehet hozzászokni."
csillagos ég. küldetés. süvítő szél. kötelező olvasmányok. ónos eső. hősök. csípős hideg. álmok. fagypont. születésnap. teli hold. bomba. tejköd. cigaretta. hóvihar. bajuszka. köd szitálás. tűz. jégverés. griskovec. Fagy

JEVGENYIJ GRISKOVEC az egyik legjelentősebb kortárs orosz drámaíró. Darabjaival mind a legátlagosabb nézőt, mind a legkifinomultabb ízlésű színházba járót is képes megszólítani. Valószínűleg azért, mert írásaiban a szereplők általában mint gyermeki beszélők nyilatkoznak meg, akik rácsodálkozva kiszolgáltatott létükre veszik tudomásul múltjukat, környezetüket. Griskovec személyes, közvetlen és egyszerű, minden teatralitást mellőzve az őszinteség újra felfedezője.
Tél című darabja a 2000-es Arany Maszk Fesztiválon elnyerte a legjobb drámáért járó díjat.

PULZUS Társulat:
Azt keresik, mi kelti életre azt a közös figyelmet, érverést, amelyből valóban közös aktus, vagyis színházi élmény születhet. Ha sikerül, akkor a PULZUS, amely Nézőkből, és Alkotókból álló társulás, elnyerte lét jogosultságát. Az előadás során olyan lüktetést szeretnének elérni, mint amit számos utas egyszerre érez a repülőgép felemelkedésekor.

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2010. november 19., Újszínház

Stáblista:

Szereplők

Első katona
Második katona

Hozzászólások