Színház

Fedák Sári

előadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Fedák Sári - Te csak aludjál most Liliom címmel Farkas Ibolya marosvásárhelyi színművésznő előadását láthatják a nézők a Latinovits-Bujtor Játékszínben februárban. A darabot Fedák Sári emlékiratai alapján szerkesztette és színpadra állította Farkas Ibolya. A díszletek és jelmezek Szabó Annamária tervei alapján készültek, a zeneszerző Csíky Csaba.

"...Fedák Sári igazi legenda. A XX. század első évtizedeinek legnagyobb magyar primadonnája. Minden forrás, amit felkutattam, arról szólt, hogy a magyar operettszínpad legjelentősebb alakja. Egyben nagyon különleges, furcsa egyéniség. Aki nem a szépségével, nem a kiváló énektudásával érte el a sikereit. A rendkívül szenvedélyes, őszinte, a színpadot végtelenül tisztelő és szerető ember története az, ami engem ebben a színpadi ?mementóban? izgat...(-)
...Ami engem ebben a történetben érdekel, az Fedák Sári embersége, az az ember izgat, aki az operettprimadonna mögött van. A Molnár Ferenccel való kapcsolatából is valami, az operett hangulatából is egy kis rész. Mindez csapongó, színes és nagyon árnyalt anyagot kínál. Ne gondolja a kedves néző, hogy egy börtönben ülő szerencsétlen asszony tragédiáját fogja látni. Tele van az est humorral, érdekességgel, a színésznő izgalmasabbnál izgalmasabb emlékeivel.... "(részletek a Maros megyei Népújságban megjelent Farkas Ibolyával készített interjúból)

A(z) Veszprémi Petőfi Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. február 9., Veszprémi Petőfi Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások