Színház

Függöny fel!

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Michael Frayn drámaírói karrierje egy unalmas előadással kezdődött 1970-ben, amikor az álmából felriadó szerzőnek eszébe jutott, mennyivel izgalmasabb lehet, hogy mi történik a kulisszák mögött. Így született 12 évvel később, 1982-ben a Noises off, mely magyar színházban Ugyanaz hátulról, Még egyszer hátulról, Veszett fejsze, Függöny fel! címen vált híressé.

A történet egy színházi főpróbán kezdődik (az Ádámkosztüm c. megkérdőjelezhető minőségű bohózatot próbálják) a neurotikus rendező kétségbeesett erőfeszítése ellenére is elemeire hullik szét a társulat s az előadás. A második felvonásban ugyanazt látjuk, csak egy későbbi időpontban, s hátulról. De a káosz fokozódik, a konfliktusok végletekig éleződnek, a kellékek megbokrosodnak, a katasztrófa elkerülhetetlen...

Kedves nézőink, ezúton szeretnénk Önöket figyelmeztetni készülő előadásunk mellékhatására: az előadás alatt intenzív nevetőgörcsök léphetnek fel, a görcsök az előadás végeztével fokozatosan csitulnak, pár nappal később már csak halk kuncogás formájában köszönhetnek vissza. Megértésüket előre is köszönjük!

A(z) Komáromi Jókai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. június 10., Komáromi Jókai Színház

Stáblista:

Szereplők

Dotty Ottley
Lloyd Dallas
Garry Lejeune
Brooke Ashton
Poppy Norton-Taylor
Frederick Fellowes
Tim Allgood
Selsdon Mardel
Belinda Blair

Hozzászólások