Színház

Gladiátor

musical, 2 felvonás, 120 perc, magyar, 2015.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A Nemzeti Lovas Színház előadásában Magyarországon először bemutatott új látványelemmel, különleges színpadtechnikával, erre a produkcióra képzett mozgás?és táncművészekkel, "21. századi" gladiátorokkal jelenítik meg a 3. századi Római Birodalmat.
Az Arénában valódi elefánt, 60 ló, 100 szereplő, köztük lovas színészeink keltik életre a csodálatos ókori világot. Élő ének, lovas látványelemek, római szekerek (bigák), lovas kaszkadőr mutatványok varázsolják Önöket vissza Nikomédiába, a Római Birodalom keleti fővárosába.

A musical a cím ígéretéhez híven a római birodalom egyik izgalmas időszakát dolgozza fel, de az azonos című filmtől teljesen eltérő történelmi figurákkal és cselekménnyel. A musical és az opera határán mozgó mű a klasszikus zenei megoldások mellett felhasználja a 20. és 21. század zenei termésének harmóniáit, zenekari és vokális effektusait ? és mindazokat a hangszereket is, amelyek az elmúlt száz évben kerültek be a zenekari árokba. A hangszerelésben megjelenik egy harmadik réteg, amely a hollywoodi filmek hangulatát adja hozzá a hanyatló római birodalom és az ébredő kereszténység világának zenei megfogalmazásához. A Gladiátor musical története a 3. század meghatározó történelmi figuráit (Diocletianus császár, Szent György lovag) és egy elképzelt szerelmes pár sorsát mutatja be.

A(z) Nemzeti Lovas Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Diocletianus császár
Alexandra császárné
Roric (germán rabszolgából lett gladiátor)
Edila (germán rabszolgából lett udvarhölgy a császárné szolgálatában)
Georgius (római katona)
Appius Cornelius Metella (kancellár)
21. századi gladiátor

Alkotók

Hozzászólások

mancapanca 2015 nov. 30. - 07:50:33
Ez az elõadás több sebbõl vérzett... Nagyon sok finomítást kell eszközölni, hogy a tengerentúlon ez egy színvonalas elõadás legyen! Pintér szerint nem egész 6 hónapja volt az összerakásra, ahhoz képest jó (tûrhetõ) volt. Szandra elefánt ás a szamárral együtt baktató "miniló" aranyos volt :D
5/10
doktormacko1 2015 nov. 29. - 21:38:53 5/10
5 / 10 mert jó szívû vagyok. A kevesebb több lett volna. Nem szerencsés a multat összekeverni a jelennel. A CBA-nak meg nem kell több reklám.