Színház

Gulliver utazásai

előadás, 1 felvonás, 85 perc, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Jonathan Swift életműve ihlette színpadi gyakorlatok.

A Silviu Purcarete által "koordinált" színpadi gyakorlatok sorozata Swift regényének egy új megközelítése, ahol a fantázia világa keveredik a kemény politikai szatírával.

Az előadás, amelyet az ír zeneszerző Shaun Davey "Hangok a vidám temetőből" című zeneművére komponált Silviu Purcărete, korunkra reflektál társadalmi és kulturális szempontból, olyan témák felvetésével, mint az álom, utazás, száműzetés, a kivándorlás, a magány és a hovatartozás, felkavaró jelenetekkel és erős vizuális hatásokkal. Silviu Purcărete a "Herald Angel" díjat kapta meg 2012-ben Edinburgh-ben a Gulliver utazásai rendezéséért.

A Gulliver utazásai című előadás a szebeni Radu Stanca Nemzeti Színház az edinburgh-i színházi fesztivál közös produkciója a romániai Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Az előadást ötször játszották Edinburgh-ben, szerepelt 2012-ben a londoni Kulturális Olimpián, 2013-ban a romániai UNITER-től a legjobb előadás díját kapta meg, turnéztak vele Oroszországban, Lengyelországban, Grúziában és 2015 októberében Japánban is.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások