Színház

Guppi

színmű, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Vaszilij Szigarjev (Gyurma - Plasztilin, Fekete tej, Guppi) épp harmadéves kémia-biológia szakos hallgató, mikor rádöbben, hogy neki inkább nyomasztóan mulatságos látleleteket kellene írnia a mindenféle nyomorban tengődő posztszovjet társadalomról. Át is igazol a Jekatyerinburgi Színházi Főiskola drámaíró szemináriumára, ahol napjaink egyik legeredetibb színházi polihisztora, Nyikolaj Koljada (Murlin Murlo) kezei közé kerül, akinek már az ars poeticája is meghökkentő: "Nagyon könnyű darabot írni. A baloldalra azt kell odaírni, hogy ki beszél, a jobboldalra meg azt, hogy mit mond."

A Guppi című darab egy sokszor abszurdba forduló, keserédes tragikomédia. Főszereplője Tamara, a vidékről felszármazott fiatalasszony, aki hosszú évek sivár és erkölcsös házassága után egy nap - miközben férje a kapitalizmust építi - egy vadidegen férfit visz fel a közös lakásukba. A titkos találkán két bumfordian bájos, esetlen ember közelít egymás felé, ám a legváratlanabb pillanatban felbukkan a férj. In flagranti fényes nappal. Mint egy francia bohózatban. Csak éppen máshogy: egy mai nagyváros peremén, a betonrengetegben.

A(z) Pinceszínház előadása

Bemutató időpontja:

2014. szeptember 26., Pinceszínház

Stáblista:

Hozzászólások

vladisz 2015 febr. 13. - 13:33:07
Borzalmasan jó! Ha ezt megnézi, ne csodálkozzon, hogy káromkodik a mellette ülõ, Önnek ökölbe rándul a keze, valaki hangosan felnyög a nézõtéren. Ez az az elõadás, ami felforgatja, megdöbbenti, kihozza az embert a sodrából. Szembesülünk vele, hogy mivé válhat az ember. Senkit nem hagy hidegen, az elõadás végén döbbent csend uralkodik a színházban egy percig, majd elõször félénk, majd egyre viharosabb taps ünnepeli az elõadókat. Egyedül ne nézze meg, mert errõl beszélni kell egy üveg bor mellett elemezve. Aztán befészkeli magát a feledhetetlenek közé a szürkeállományban Stohl András Sárga liliom és Bubik István Egerek és emberek elõadása mellé.