Színház

Hóbort - Kerítések

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Nyílt Fórum előadása.

Fazekas Máté: Hóbort

Emíliának épp most vallotta be a kamasz fia, hogy meleg. De Emília nem esik kétségbe: segítséget kér a fia osztályába járó lányoktól, hogy gyógyítsák ki a hóbortjából. Árpi viszont nem kér a segítségből, és közli az anyjával, hogy ne próbáljon meg beleavatkozni az életébe. Emília meg van győződve az igazáról, még az után is, hogy Árpi öngyilkos lesz. A dühös anya ugyanis felkerekedik, hogy kiderítse, ki okozhatta a fia halálát.

A szerzőről:

Fazekas Máté 1988-ban született Debrecenben. Az ELTE bölcsészettudományi karán végzett filmelmélet és filmtörténet szakon, ahol többek között forgatókönyvírást is tanult. Azóta több televíziós napi sorozatban is dolgozott íróként. Jelenleg a magyar HBO-nál fejleszti saját ötleten alapuló sorozattervét.

Maros András: Kerítések

Melyik kerítés erősebb: a magyar országhatárt védő vagy a Becsey házaspár tagjai között húzódó? Miközben Inez (40) egész éjszaka csiszolja, tökéletesíti az irodában a kormányzati migránskampányt, férje, Ottó (42) egy szíriai menekültcsaládot fogad be. Maros András drámájában az emberszeretet mint gesztus csupán eszköz egy házassági krízis végső összecsapásának kirobbantására. Ottónak döntenie kell: megmenti vagy felszámolja házasságát. Ideje nincs sok, mert fiatal szeretője, Orsi (23) türelme egyre fogy. (További nehezítő körülmény, hogy a befogadott család nem egészen olyan, mint amilyennek a Keleti pályaudvaron tartott "családmustrán" látszott.)

A szerzőről:

Kötetei: Befutunk (Scolar, 2017), Kávéházi pillanatok (Athenaeum, 2015), Semmi negyven (Magvető, 2013), Csinálni kell (Magvető, 2012), Limonádé (Ulpius-ház, 2008), Neveket akarok hallani (Palatinus, 2003), Puff (Palatinus, 2001)

A(z) Csokonai Színház előadása

Hozzászólások