Színház

I Am The Mockingbird (Én vagyok a feketerigó)

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

'Oh, Didn't He Ramble': William Christopher Handy
Hagyományos New Orleans-i temetési dal, melyet a temetés helyszínéről induló menetben játszanak.
A dal minden egyes sora metafora a halálra. Számomra pozitív a dal, mivel a halált új kezdetnek állítja be. Egy szakasz véget ért, és egy másik elindult.
Az Amerikában honos feketerigó fogott meg. Nincs saját daluk, ezért más madarakat és egyéb hangokat utánoznak. Az Észak-Amerikai irodalomban sokszor használják metaforaként,: 'Mockingbirds don't do one thing but make music for us to enjoy. They don't eat up peoples gardens, don't nest in corncribs, they don't do one thing but sing their hearts out for us. That's why it's a sin to kill a mockingbird." (A feketerigók csak pompás dalokat énekelnek nekünk. Nem teszik tönkre az ágyást, nem fészkelnek a kukoricásban, csak szívből dalolnak. Ezért bűn elpusztítani egy feketerigót.) (Forrás: "Ne bántsátok a feketerigót", 10. fejezet, Harper Lee, 1960) és gyerekdalokban: "Hush little baby.... don't say a word, papa's gonna buy you a mockingbird". (Csitt, édesem, egy szót se, apa hoz majd neked feketerigót)

Dominik Grünbühel 2002 óta készít élő és videó-performanszokat. Alapító tagja a díjnyertes klezmer-punk zenekarnak, a Nifty-nek. Bécsben és Londonban (London Kortárs Tánciskola) tanult táncot, és szabadúszó táncos/előadóművészként tevékenykedett az elmúlt tíz év során. 2008 óta a Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakos hallgatója.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Bemutató időpontja:

2011. szeptember 21., Bakelit Multi Art Center

Hozzászólások