Színház

Ifjú barbárok

előadás, 2 felvonás, 180 perc, 2022.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Magyar nyelven angol felirattal.

Bartók Béla és Kodály Zoltán életéből inspirálódva, Vecsei H. Miklós szövege és a társulat improvizációi alapján.

Az előadás a két világhírű magyar zenetudós, Bartók és Kodály barátságát, első népdalgyűjtő útjainak motivációit és élményeit dolgozza fel, miközben magyarságtudatunk, nemzeti azonosságtudatunk ma is aktuális kérdéseivel szembesíti a nézőt. A fiatal alkotócsapat ismét olyan ősöket hívott társul, akiknek példája és minden fájdalmon átívelő hite és missziója, komoly segítséget nyújthat számunkra a 21. század útvesztőiben. Mindezt a tőlük megszokott gyors, ötletes, fiatalokhoz is szóló módon, a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagyszerű színészeinek szereplésével.

Ifjú barbárok lett a címe. Nem célunk Bartók és Kodály életét elmesélni, lehetetlen volna, egyáltalán nem célunk történetet mesélni vagy zenés darabot írni. Valójában céltalan, nem halad sehová, nem találtunk üzenetet vagy mondanivalót, nem lesznek főszereplők és tanulság sem lesz a végén, igyekszünk minél kevesebbet beszélni. Visszhangokat kerestünk, amik ma ugyanúgy szólhatnak, mint száz évvel ezelőtt.

Rendezőasszisztens: Veres Emőke

Továbbá: Balázs Béla, Benny Goodman, Ady Endre, Eminem, nők és férfiak, bogarak, szóval mindenki más: Váta Lóránd , Albert Csilla , Tőtszegi Zsuzsa , Gedő Zsolt , Farkas Loránd

Ifjú táncosok: Katalin-Bíborka András, Ágnes Lakatos, Nimród-Károly Kacsó, Hunor Vincze-Pistuka

és nem utolsó sorban kíséri és játszik a TOKOS zenekar
Tókos Csongor Attila, Vajas Albert, Szép Gyula Bálint, Szakács Kristóf, Bálint Zsombor


Előadásvezető: Albert Enikő

A(z) Gyulai Várszínház és Kolozsvári Állami Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

1/10
toronyház 2022 júl. 10. - 15:54:41 1/10
Borzalmas volt..