Színház

Irodallam

irodalmi est, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Radnóti Színház a 2013/2014-es évadban indította el Irodallam sorozatát, amelynek keretében a vállalkozó szellemű színészeknek alkalmuk nyílik, hogy egy estére kizárólag az övék legyen a színpad, és a saját ízlésüknek, kedvüknek, személyiségüknek megfelelően mutassák be egy hozzájuk közel álló író, költő műveit. A sorozat előző évadban bemutatott előadásai a 2014/2015-ös évadban ismét műsorra kerülnek, így január és március között három fiatal művész önálló irodalmi estjét tekinthetik meg a nézők, minden alkalommal Dinyés Dániel zenész-zeneszerző közreműködésével.

Adorjáni Bálint január 21-én Szabó Lőrinc gazdag életművéből kínál egy szubjektív válogatást Különbéke című estjén, Jacques Brel-sanzonokkal fűszerezve. Szabó Lőrinc egyidős a huszadik századdal, melynek már fiatalon egyik legkiválóbb költőjévé vált. Önmagáról és a világról is lesújtó véleménye volt, amit páratlan finomsággal és kedvességgel tudott költészetté varázsolni. Költészete - akárcsak személye - szenvedélyes, szemérmetlen és konok.

Február 13-án Szávai Viktória Weöres Sándor-szeánszára kerül sor. Weöres sajátos hangú, senki mással össze nem téveszthető költészetében ősi, ösztönös tudás, játékosságba oltott bölcsesség rejlik. A Sárkány lehelet két érzékeny művész - a költő és a színész - találkozása a színpadon, tele gyengédséggel, vadsággal, szexussal, erővel, ritmussal és zenével.

Andrusko Marcella zenés-bábos produkciójában, a Nádgarnitúrában, Parti Nagy Lajos szövegeit adja elő március 27-én. "Férfi és nő. Nő és férfi. Egy este. Nők, férfiak, cukor, bor, strandpapucs, szájcsók és vidéke. Staniclibe csomagolt kis brutáliák egy kis nőre, egy férfira zongorával, egy harmadik bábszemélyre, egy kis időre" - ajánlja az előadást a színésznő.

Megannyi egyestés kaland - egy műsor azoknak, akik szeretik a zenét, az irodalmat és a Radnóti Színházat.

A(z) Radnóti Színház előadása

Hozzászólások