Színház

János vitéz

daljáték, 2024.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kukorica Jancsi és Iluska klasszikus történetét a Roxínház új köntösbe öltöztette, és újrahangszerelt zenével állította színpadra. A látványos koreográfiák és a lendületes zene magával ragadja a nézőt,
minden korosztályból. Egy gyönyörű tündérmese az igaz szerelemről, és az igaz barátságról.

Kacsoh Pongrác daljátéka az 1904-es premiere óta eddig több mint hetven különböző bemutatót élt
meg hazánkban, és számos határon túli bemutatót is nyilván tart a történelem. A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján írt színdarab elsöprő sikere még az alkotókat is meglepte. A bemutatón a színpad hol felpezsdült, hol megnyugtató vidámságot árasztott, a közönség derült és nevetett, vagy éppen sírva fakadt. A korabeli kritikák Kacsoh Pongrácot ünnepelték és kiemelték Bakonyi Károly érdemeit, aki az elbeszélés gazdag cselekménysorából egy pergően érdekes színdarabot írt. 120 évvel a bemutató után a Roxínház színpadán szórakoztató, élvezetes és érzelmekben gazdag előadás látható, mely igazi csemege minden műfaj kedvelőinek.

Falu népe, dámák, huszárok, tündérek: Abonyi-Tóth Dávid, Abonyi-Tóth Máté, Barabás Lara, Barkóczy Áron, Bodor Kristóf, Böjte Kata, Csillag Dorina Hanna, Csillag Fanni, Csuha Mirabella, Eldridge Patrick, Ihárosi Ninszi, Prucsi Rebeka, Rónai Balázs, Sovák Hanna, Szabó Dániel, Száraz Alexandra, Tanító Karina, Tóth György, Vajda Júlia, Vajda Milán.

A(z) Roxínház előadása

Bemutató időpontja:

2024. március 5., Roxínház

Stáblista:

Hozzászólások