Színház

Karamazov fivérek

előadás, 2019.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A történet középpontjában egy valós történet áll. Az 1800-as évek végén egy orosz kisváros egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere véres gyilkosság áldozata lett. Nem csupán egy korabeli krimi, hanem a mintegy harminc éven belül bekövetkező októberi forradalom egyik előszele is.

Az átirat Dosztojevszkij regénye alapján és a forradalom előtti években publikált irodalom és tudósítások felhasználásával készült.

Oroszországban nem könnyű az élet. A háborúk és a cári fényűzés egyre nehezebb helyzetbe sodorja a vidéki kisváros lakóit. Fjodor Karamazov, a város leghatalmasabb embere kitartásra buzdítja a népet. Közben fiai hazaérkeznek Moszkvából, hogy jogos örökségüket követeljék tőle. Karamazov ezt nem hajlandó kiadni, mondván, az orosz népnek szüksége van rá. Dmitrij kicsapongó magatartása egyre hírhedtebb lesz a városban. Ivan, a zseniális gondolkodó nyíltan bírálja a jelenlegi rendszert, aminek éppen apja az egyik működtetője. Közben a húszéves Aljosa békíteni igyekszik apját és bátyjait, de a helyzet, csakúgy az országban, mint a Karamazov családon belül, egyre jobban kezd elmérgesedni.

 

A(z) Spirit Színház előadása

Bemutató időpontja:

2019. március 26., Spirit Színház

Stáblista:

Szereplők

Fjodor Pavlovics Karamazov / Zoszima sztarec
Ivan F. Karamazov / Pjotr
Alekszej Fjodorovics Karamazov
Pavel Fjodorovics Szmergyakov
Katyerina Ivanovna / Adelajda
Grusenyka / Lizaveta Szmergyacsnaja

Alkotók

Hozzászólások