Színház

Kenyérrel a zsebben

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása. 

A SÉTABOTOS FÉRFI: A megbotránkozás mérhetetlen képességével bír, agresszív, manipulatív, kétszínű, makacs, kissé gyáva, kissé ijedős, hajlamos könnyen elkeseredni azoktól a problémáktól, amelyeket nem bír megoldani, hű a saját korlátaihoz, gyanakvó, tökéletes alkat a végzet áldozatának szerepére, de jobb szeretne ő lenni a bakó.

A KALAPOS FÉRFI: Könnyen lenyűgözhető, ellentmondásos, ravasz, impulzív, de számító, cinkostárs, titokzatos, kissé gyáva, a tehetetlenség pillanataiban már-már költői, megbékélt a lelkiismeretével, meg van győződve arról, hogy a cselekvés halogatásával megmentheti a világot, nagylelkű, ha az nem kerül neki semmibe.

„A történet morális üzenete emberi természetünket és sokszor alig észrevehető, jól álcázott gyávaságunkat helyezi górcső alá. Miközben szereplőink által bősz filozofálást folytatunk erényeinkről és cselekedeteink helyességéről és szépségéről, észre sem vesszük, hogy mozdulatlanul, bénán állunk egy olyan helyzet előtt, amikor valóban cselekedni kéne. Nem ismerős ez valahonnan?” (Matei Vișniec)

Szereplők: MOLNOS ANDRÁS CSABAKISS ATTILA
Díszlettervező: ALBERT ALPÁR
Jelmeztervező: ALBERT ALPÁR
Fordító: PATKÓ ÉVA
Zeneszerző: CÁRI TIBOR
Művészeti tanácsadó: BALÁZS ATTILA
Rendező: MOLNOS ANDRÁS CSABA, KISS ATTILA

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások