Színház

Kérész Művek XXVI.

performance, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Három rendkívüli társulat, egy téma, egy intenzív nap, egy előadás. Az Artus, a Kompánia, a koreai ART-3 Színház és a Noreum Machi zenekar közös produkciója - Csak egyszer látható!

Mi a Kérész Művek? Kortárs helyszínspecifikus varieté? Színház-tánc-képzőművészeti akciósorozat? Performansz-kocsma, vagy mi? A január 26-ai, XXVI. epizód különlegessége, hogy Goda Gábor a koreai hagyományos ritmusokat játszó Noreum Machi-t, a szintén koreai Art3 színházat, valamint a Kompánia és az Artus társulatát rendezi egyetlen intenzív nap alatt egységgé.

z Kérész Művek akciósorozat 2010 februárjában indult útjára. Célja, hogy gondolatokban gazdag, formailag merész és játékos eseményekkel, kötetlen hangulatot teremtve élessze fel a "performance art" valódi szellemét.

A társulat művészei egyetlen intenzív próbanap alatt hoznak létre egy egyszeri, új előadást: minden előadás premier. A Kérész Művek sorozat estjei kötetlen, izgalmas lehetőségek a találkozásra. Miközben a nézők és művészek egy asztalnál beszélgethetnek, folyamatosan vizuális, zenei és színházi akciók gazdagítják az estét. A nézők oldott helyzetben, mégis koncentrált figyelemmel tudnak kapcsolódni az abszurd és költői helyzetek sorozatához. A spontaneitás és a pontos kidolgozottság egyszerre érvényesül.

A 26-ai este egy hosszabb alkotófolyamat kiemelkedő pillanata, inspiráció és nyilvános kísérlet, ami a márciusi, trafó-beli "egy meg egy az egy" Artus bemutatót építi. Közös alkotásra invitálják az alkotók a nézőket, arra kíváncsiak, mi jut eszükbe e furcsa ám egyszerű képletről: "egy meg egy az egy".

A(z) Artus előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások