Színház

Korcsula

színmű, magyar, 2006.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Megkeresett Branko Brezovec, hogy szeretnék, ha a következő elő adásunkat az EUROKAZ Fesztiválon mutatnánk be Zágrábban. A darab valamilyen formában kötődjön Horvátországhoz, de a legjobban annak örülnének, ha a horvát-magyar kapcsolatokról szólna. Kihívásnak tűnt ez a munka, ezért elvállaltuk, majd rátaláltunk egy igen "eredeti" témára: magyar család nyaral a horvát tengerparton. A darab címe legyen egy sziget neve: Korcsula. Senki sem járt még közülünk ott, de beszédes az előtag: A korcs, a keverék, a keveredés. Sokféle-fajta ember összezárva egy szigeten. Különös, kevert nyelven kommunikálnak egymással, különös szerelmek szövődnek közöttük, esténként pedig különös, nyugtalanító karaoke partikat rendeznek. Furcsa egy nyaralás lesz ez, ahol a nap nem mozdul el az égről, a tenger pedig nem végtelen, hanem kilátástalan.

"Nagyon, nagyon, nagyon sok szeretettel köszöntjük minden kedves vendégünket!
Köszönjük, hogy eljöttek hozzánk! Évről-évre egyre több a visszatérő, aki nem tud szabadulni e hely varázsától. A kristálytiszta tengervíz, a vitorlát dagasztó szél, a fenyők és olívabogyó fák árasztotta illat, a lenyűgöző táj lebilincselő hatással van az idelátogatókra.
Aki csendre és nyugalomra vágyik, az megtalálja a pihenés és lazítás módját éppúgy, mint aki a nyüzsgést és a pezsgést kedveli: gazdag kulturális rendezvények, karaoke partik, motoros vízi eszközök használatának lehetősége, stb, stb."
Az előadás Pintér Béla és Társulata új bemutatójának tizenhárom színészre írt vázlatszerű változata.

Díj:

Happy Art Fesztivál 2007., Pulcinella díj - a legjobb együttesnek

A(z) Pintér Béla és Társulata előadása

Bemutató időpontja:

2006. augusztus 11., Pintér Béla és Társulata

Stáblista:

Hozzászólások