Színház

Közelebb (Closer)

színmű, magyar, 2013.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Ebben a században, ha párkeresésről van szó, állítólag nagyon könnyű dolgunk van: Egymást érik a szórakozóhelyek, az SMS-ek, e-mail-ek és a közösségi oldalak korszakát éljük. Ismerkedhetünk, utazhatunk, naponta találkozhatunk új emberekkel, új helyeken. Egymás után habzsolhatjuk a hosszabb, rövidebb kapcsolatokat. De mit keresünk? Szexet és szenvedélyt vagy megértést és barátságot? Szerelmet vagy biztonságot? Múzsát vagy lelki társat? És ha megtaláltuk, meddig vagyunk hajlandóak elmenni érte? Mennyire vagyunk önzőek, ha a saját boldogságunkról van szó?

Milyen egy mai, modern párkapcsolat? Egy kávé papírpohárban, ami feldobja a napunkat vagy egy gyönyörű fénykép, amit nem csak úgy "belájkolunk", hanem amit életünk végéig őrizhetünk?

Patrick Marber darabja felgyorsult világunkban mit sem veszített erejéből. Négy különböző ember boldogság iránti küzdelmeit és vívódásait kísérhetjük végig ebben a több műfaji elemet vegyítő, "szexuál politikai" színműben, miközben olyan témákat is boncolgatunk, mint az önzés, a bosszú, a büszkeség, a női és férfiúi összetartás.

A(z) Kino Cafe előadása

Bemutató időpontja:

2013. december 12., Kino Cafe

Stáblista:

Hozzászólások