Színház

Közellenség

előadás, 2020.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A kisember a hatalom ellen” - ezt ismerjük a történelemből, filmekből, könyvekből. Mondhatni már lassan egy klisé, de mégis örökérvényű. Tasnádi a mû cselekményét a német parasztháború leverését követõ évtizedbe helyezi. Kohlhaas Mihályt, a német lókereskedõt végletes igazságszeretete szembeállítja a német fejedelemségekkel. Hogy érvényesítse akaratát, perbe száll Szászország, majd a többi német fejedelemség uraival, fegyvert ragad, hogy megtorolja a rajta és szerettein esett súlyos sérelmeket. Ha indítékai mégoly tiszteletreméltóak is, vakmerõ és elvakult vállalkozása kérlelhetetlenül sodorja a magányos lázadót a tragikus vég felé. A darab válaszokat keres számos hétköznapi kérdésre: párkapcsolati nehézségektől kezdve a „Meddig megyek el az igazamért?” kérdésig. A lócsiszár történetében mindenki magára ismerhet (hiszen ez a cél) a 23 szereplő egyikéből.
Az avagyMűhús projekt egy OKTV pályamunka megvalósítása. A Közellenség pedig lehetőséget ad arra, hogy a saját módunkon értelmezzük Tasnádi István kétszintes drámáját.

Színpadon: Tóth Bence, Tomori Martina, Wenczel Máté, Tóth Anna Júlia, Berek Milán, Benesovits Áron Vencel, Takáts Bálint, Horváth Virág, Kis Olivér, Kardos Kíra
Rendező: Molnár Dóra
Rendezőasszisztens: Schile Lilu Sára
Jelmez-díszlettervező: Molnár Dóra, Torma Eszter, Schile Lilu Sára, Lángó Ádám

Bemutató időpontja:

2020. november 9.,

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások