Színház

Közjegyző az emeleten

előadás, 2023.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Egy tévesen értelmezhető irányító tábla miatt mindenki Itt keresi a közjegyzőt. Pedig Ő nem Itt van, hanem Ott. Időnként Amott. De Ők, akik Itt, vagy Ott keresik, természetesen azt hiszik, hogy az Itt található Ő, az az Ő, akit Ők keresnek, s lassan Ő, aki Itt van, már maga is kételkedik abban, hogy Ő, csakugyan Ő-e.

Mint ahogy abban is kételkedni kezd, hogy Itt jó helyen van-e, és nem kéne neki is Amott lennie. Mert Ez a hely nem Az a hely, hanem Amaz. Világos ugye? Ez, nem Az. Értitek? Nem? Hát Ez-Az. Ahhoz, hogy megértsétek, mindenképp el kell jönni Ide. És ha megnéztétek Ezt, és megértettétek Azt, akkor mindenképp mondjátok el nekem is, mert már én sem értem. Mindenesetre két óra nevetés garantált, s Az mindenért kárpótol.

A(z) Pécsi Harmadik Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. március 26., Pécsi Harmadik Színház

Stáblista:

Szereplők

Szabó Kázmér
Szabó Kálmán
Az átváltozó színésznő
Az átváltozó színész
Dobránszki Sanyi

Alkotók

Hozzászólások

Macika6868 2023 márc. 26. - 09:57:59 Előzmény Macika6868
Mármint trash filmet.
Macika6868 2023 márc. 26. - 00:01:08
Még semmilyen filmhez és színdarabhoz nem szóltam hozzá, de miközben ezt néztem azt gondoltam, hogy nem tehetem meg, hogy szó nélkül hagyon ezt a darabot. Az egész darab alatt szekunder szégyenérzetem volt. A poénnak szánt szóviccekről és helyzetekről a primitív, erőltetett, bugyuta szavak jutnak eszembe. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy komoly színészek, emberek ezt hogy vállalhatták be. Amikor felolvasták a színészeknek a darabot, akkor ők is nevettek rajta és amikor hazamentek, akkor örömmel mesélték otthon, hogy milyen darabot fognak játszani hónapokon, évekenj keresztül ? Amikor estéről estére eljátszák, akkor nem érzik, hogy ez szégyen ? Vagy ennyire ki vannak szolgáltatva valakiknek? Elékpesztő. Vagy az író ezt komolyan gondolja ? Nem szólt neki senki, hogy ez nagyon gáz ? Egy példa a vicceskedésre: Szőke Zoltán egy nővel való találkozást (és várhatóan egy kényszerű szexuális együttlétet) megbeszélés helyett megbaszélésnek nevez. És a legnagyobb megdöbbenésemre ezen is nevetett a közönség. És ehhez hasonló színvonalú minden poén és maga a történet is. Egyszerűen tényleg nem térek magamhoz. Érdekesség kedvéért ma néztem meg a Kokainmedve című filmet. Azt hittem annál nincs lejjebb, de hát az egy műalkotás ehhez képest, pedig annál nagyobb tresh filmet ritkán látni. De az elgalább az, ami.