Színház

La Mancha lovagja

zenés dráma, 2 felvonás, magyar, 2001.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Valljuk be őszintén: mi is kinevetjük a Búsképű Lovagot, szánakozunk rajta - mégis szívünkbe zárjuk. Nem tudunk rá haragudni, bármit csinál, mert ő meri vállalni helyettünk is szívünk mélyén megbúvó álmainkat, vállalni a gyanútlan, naív és tiszta harcot a Rosszal, ő az, aki a gúnykacajon át is harcol elképzelt igazáért, a Szépségért és az Erényért.
Cervantes regényében megörökítette az örök álmodozót, a szélmalmokkal harcolót.
A történet musical változatában a szerzők az írót, Cervantest is megelevenítik: ő kíséri végig La Mancha Lovagját kalandjain úgy, hogy saját maga "bújik be" Don Quijote bőrébe. Egy személyben ketten járják végig az álmok, a hősi erények, a szerelem és megaláztatás útját a halálig.
De Don Quijote nem halhat meg, az ember álmok és célok nélkül nem élhet, s mint ahogy a kis cseléd, Aldonza szívében megfogannak a Búsképű Lovag álmai, mi is úgy rejtjük szívünk mélyén az örök Don Quijotét.

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2001. február 9., Magyar Színház

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
endy67 2010 okt. 23. - 21:53:37 9/10
Minden klappolt: nagyszerû színészek hibátlan hanggal,ötletes díszlet,jó forgatókönyv,tökéletes rendezés.Köszönöm az élményt!!!!
6/10
abano 23 2009 febr. 12. - 18:33:41 6/10
Mico: A szinházi darab segit abban, hogy a zene segitségével közelebb kerüljünk a prózai darabhoz,melyet Cervantes irt.A zene nagyszerûsége és a szinészek játéka teszi a darabot nézhetõvé és élvezhetõvé.
Demolition Man 2008 nov. 08. - 18:37:23
Hol lehet megtudni, hogy Aldonza szerepét ki játssza novemberben, és decemberben?
gregor Bernadett már sosem játssza?