Színház

Latin érintés

előadás, 2 felvonás, magyar, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A pályán és a magánéletben átélt örömök és csalódások tapasztalata, a megélt szerepek árnya jelenik meg az érett női hangban, párosulva a mindent elsöprő, de visszafojtott őserővel és életigenléssel. 15 latin-amerikai sláger csendül fel, különleges formában: egy gitár kíséretével. Szívet melengető, olykor szívet tépő balladák: egy sokat megélt asszony sodró erejű vallomásai szerelemről, csalódásról, őrültségekről, lázadásról és a boldogságkeresésről.
Több dal magyarul is nagy karriert futott be, ám ezek feldolgozása az eredeti szöveg hangulatához igazodik. Az albumon felismerhetők többek között a brazil bossanova, az argentin tangó, a mexikói folklór stílusjegyei, a latin jazz elemei.

A latin zene minden hangulatomban megérint. Legyek vidám vagy szomorú, bizakodó vagy csüggedt - vallja Papadimitriu Athina. Zenésztársa, Kutik Rezső a komolyzene világából csatlakozott a színésznőhöz. Ennek ellenére a végeredmény mégsem crossover stílusú, hanem a dalok gyökeréhez visszanyúlva egy különleges akusztikus hangzású album lett. Ez az unplugged hangzás emeli ezt a felvételt a mai piacon a különleges élményt adó produkciók közé.

Az album dalaira felfűzött színpadi játékban Athina elmeséli a dalok keletkezésének történetét, tartalmát. Külön érdekességként néhány történet megelevenedik a tánc nyelvén is, a flamencó magyarországi királynőjének, Lippai Andreának előadásában. A koncerten csakúgy, mint a lemezen - Athina vendége Siménfalvy Ágota, aki a Frida filmben elhangzó Paloma Negra c. dalban énekel duettet Athinával. A Frida zenéje 2003-ban a legjobb filmzene Golden Globe, majd Oscar díját is megkapta. Siménfalvy Ágota a duetten kívül saját műsorszámokkal is megörvendezteti rajongóit.

A(z) Veszprémi Petőfi Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. március 26., Veszprémi Petőfi Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások