Színház

Libikóka

színmű, 1 felvonás, 80 perc, magyar, 2008.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Egy férfi és egy nő kapcsolatában számtalan váratlan vagy nehezen megfejthető helyzetet produkál az élet. Mindig úgy gondoljuk: ismerünk már minden fordulatot, aztán persze kiderül, hogy mégsem... Valószínűleg így van ez Jerry és Gittel történetével kapcsolatban is, melyet egy nagyszerű darab és két kitűnő színész hiteles játéka révén ismerhetünk meg. Míg a színpadi szerelmi történetek (hacsak nem tragédiáról van szó...) általában a párok boldog egymásra találásával végződnek, Gibson darabja sokkal realistábban közelíti meg a témát. Valójában a legtöbb párkapcsolat nem más, mint az érzelmek mérleghintája: két különböző ember folyamatos próbálkozásainak sorozata a közös élet megteremtésére és fenntartására.

Jerry, a fiatal ügyvéd, elmenekül tehetős feleségétől, aki megcsalta, és annak családjától, akik eddig anyagilag és szakmai előmenetelében is támogatták. Önérzetében sértve és hitét vesztve éli napjait egy másik városban, ahol megismerkedik Gittellel, a sikertelen táncosnővel, aki az elérhetetlen karrierről álmodozik. Romokban heverő önbizalmuk az egyetlen közös tulajdonságuk - de a két magányos, szeretetre éhes ember egymásba kapaszkodik, és igyekszik közös jövőt építeni... Ez a történet egyszerre mulatságos és szomorkás - és mindvégig nagyon szórakoztató.

A(z) Pinceszínház előadása

Bemutató időpontja:

2008. május 9., Pinceszínház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

6/10
surviver 2011 márc. 07. - 21:14:39 6/10 Előzmény nagymeli86
Kellemes 80 perc, délutáni szrakozásnak pont megfelelõ.
10/10
Gabriella54 2010 jan. 27. - 00:32:00 10/10
Ma láttuk, nagyon jó volt! Nem a szokásos amerikai csöpögõsség, hanem valódi dráma, valódi életek - és kitûnõ színészi játék! Dobó Katában nagyon kellemesen csalódtam, nem is tudom, miért nem szeretik! Remek színésznõ!
nagymeli86 2008 aug. 26. - 01:23:17
Az egyik leghitelesebb darab a párkapcsolatról.
Kovács Antalné 2008 jún. 07. - 17:44:36
Láttam a bemutatót, nekem nagyon tetszett, gratulálok a szereplõknek, és a rendezõnek is.