Színház

Lili bárónő

operett, 2 felvonás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

„Miért szeretünk operettet hallgatni, nézni? Mert minden lehetséges benne, ugyanúgy, mint a mesékben.”

A Lili bárónő Huszka Jenő egyik legnépszerűbb operettje. Ki ne ismerné, kedvelné "Az egy kis cigaretta", a "Tündérkirálynő légy a párom" „Egy férfi  képe…” és a "Gyere, csókolj meg tubicám" című slágereket.

A fiatal Illésházy gróf a birtok adósságát megörökölve és a tartozások rendezése fejében eladja az ősi birtokot, a báróságát pénzen vett Malomszeghynek. A gróf éppen távozni készül a kastélyból, amikor váratlanul megérkezik az új tulajdonos, lányával, Lilivel, és a kissé ütődött-bolondos Frédivel, a férjjelölttel. Malomszeghy inasnak véli a grófot és lánya kérésére felfogadja komornyiknak, aki csak azért megy bele a játékba, mert első látásra beleszeret Lilibe....

A csöndes vidéki kastély ódon falai között lassan szövődik a szerelem.
A helyzetet tovább bonyolítja hogy megjelenik Illésházy régi szerelme Clarisse, a színésznő is, hogy visszahódítsa a grófot. Szerencsére Lilinek is van egy vőlegény jelöltje: Frédi, aki a színésznő iránt kibontakozó forró szerelmével és esetlen bájával akaratlanul is megoldja, hogy a szerelmesek többszöri szakítás és bonyodalom után egymásra találjanak.

Az örökség hírére érkező Illésházy vénkisasszony grófnők föllobbanó szerelme nem kíméli a kastély új tulajdonosát, báró Malomszeghyt sem.

A(z) Fedák Sári Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Malomszeghy Lili bárónő
Illésházy László gróf
Báró Malomszeghy Ernő
Galambos Frédi

Alkotók

Hozzászólások