Színház

Loop - merülés két levegővel

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A LOOP merülés két táncművész testén és elméjén keresztül. Szász Dániel az ösztönök világába szervez expedíciót, hogy kiderítse, mivel lehet és mivel veszélyes együtt élni az ember legrejtettebb természetéből. Furulyás Dóra sajátos elmetérképet rajzol meg a mindannyiunk agyában pörgő félelmekről, elvárásokról és görcsökről. Az önmagukba merülés egyre mélyebb és mélyebb köreiből sikerül új emberként, győztesen kikerülniük? Vagy minden kezdődik elölről?

Lomtalanítás
"Tőlem ne gyertek el. Nem akarok kedves lenni. Nincs semmi a kezemben, hangzatos szavak, amivel idecsalogathatnálak. Csak egy nagy-nagy dolog van a szívemben: hogy kidobnék mindent, akkurátusan bebiztosított életem építőkockáit rendre."
Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetőjének 2004-es személyes és drámai, groteszk humorral átitatott  szólóját Furulyás Dóra viszi ismét színre. A színpadon megjelenő nőalak leltárba rendezi ?fölösleges cuccait?, kiselejtezi napi rutinjait, szorongásait, magányos léleklomtalanítása monumentális gyónássá alakul. Az erőteljes, igazi fizikai kihívást jelentő mozgásanyag mellé végeérhetetlen szófolyam társul. Egészen a kifulladásig.

Rendező-koreográfus: Szabó Réka
Alkotó-előadó: Furulyás Dóra
Fény és tér: Szirtes Attila
Jelmez: Szűcs Edit
Zene: dj Mangó, Márkos Albert, Németh Márton - Eastend Stúdió
Szöveg: Petri Lukács Ádám, Szabó Réka

Loop

"Nincsen olyan ékesszólás, amely annyira elfonnyaszthatná valakinek az emberiségbe vetett hitét, mint önnön őszinteségének végső föltárulkozása." (Joseph Conrad A sötétség mélyén c. könyve)
Van, hogy az ember bár a civilizált világ és logika lelkes követője, mégis eltörik. Csak úgy, minden ok nélkül, a körülmények kegyetlen játéka közben. A földön találja magát nem olyan szép, de nagyon is emberi érzésekkel maga körül. Hoz egy döntést, és alámerül. Mert valami van ott a mélyben, az ösztönvilág kontroláltalan, "civilizálatlan" őszinteségében. Valami, ami képes még arra, hogy tükröt tartson elénk. De vajon ilyen mélységből van-e út vissza a felszínre?

Alkotó-előadó: Szász Dániel
Fény és tér: Szirtes Attila
Jelmez: Szűcs Edit
Zene: Barna Balázs

A(z) Tünet Együttes előadása

Bemutató időpontja:

2017. március 3., Tünet Együttes

Hozzászólások