Színház

Mágnás Miska

operett, 2021.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Mágnás Miska, Szirmai Albert legsikeresebb operettje, nemzeti karakterünknek kedves témával foglalkozik: a gátlástalan elit kifigurázásával. Korláthy gróf hozzá akarja adni lányát az évek óta Afrikában vadászó Eleméry grófhoz, de Rolla már viszonyba bonyolódott Baraccsal, egy „egyszerű” mérnökkel. Baracs úgy dönt, hogy megleckézteti a korrupt és képmutató társaságot, akik emberszámba se veszik, és rábeszéli Miskát, Eleméry lovászát, hogy adja ki magát a grófnak. A helyzet tovább fokozódik, amikor Marcsa, Miska szerelme is beszáll a beöltözős játékba, hogy helyre tegye a folyton féltékenykedő lovászgyereket, és elszabadul a cintányéros cudar világ. 

Közreműködik: a Miskolci Nemzeti Színház zenekara, énekkara és a Miskolci Balett

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2021. szeptember 17., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

moodpedro@gmail.com 2022 jún. 23. - 18:58:26 Előzmény kalo.agnes@gmail.com
Az Operettszínházban Budapesten megtekinthető az a formátum amire ön vágyik. Olvasva amit ít az a gyanúm, hogy renek darab lehet ez, lehet, hogy erdemes leutaznom emiatt Miskolcra :)
kalo.agnes@gmail.com 2022 máj. 07. - 17:14:29
Nem ezt vártuk, nincs díszlet,fekete minden...igenis a régi klasszikus darabokat szeretjük,eredeti szöveggel ,az idősek sem erre vágynak, kikapcsolni szeretnénk ,nem ugyanazt látni itt is mint a torzult világban......szegény színészek mindent megtesznek ..szerencsére a zenét meghagyták..