Színház

Mother Africa - Circus Of Joy

előadás, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A "Mother Africa" Afrika varázslatos és sokszínű tájaira repíti el a nézőket, miközben felkavarja érzelmeiket, érzékeiket és mindezt egy jó nagy adag humorral is fűszerezi. A "Mama Africához" hasonlóan ez is az egész családnak szól, hiszen kortól és nemtől függetlenül mindenkit megérint az az öröm és boldogság, amelyet a művészek sugároznak magukból. A szemükben ugyanis ott ég a tűz és a lelkesedés, hogy megmutathatják fekete szülőföldjük kultúráját.
Winston Ruddle és Hubert Schober természetesen továbbléptek. Létrehozták a hivatalos Winston Ruddle Artist School-t Tanzániában, ahol számos tehetség tanulhatott. Ezek a fiatal lányok és fiúk most már egytől egyig készen állnak arra, hogy a közönség előtt megmutassák a világnak kivételes képességeiket.
Mit láthatunk a Mother Africa legújabb turnéján? Olyan új szenzációkat, mint például egy kivételesen nehéz zsonglőrmutatványt, ami mindenkit lenyűgöz könnyed eleganciájával. Még a monacói Golden Clown Price győztese sem jobb ennél a produkciónál. A két szép és erős akrobata mellett pedig az összes chippendale fiú elbújhat, olyan lélegzetelállítóan adják elő mutatványukat tipikus afrikai stílusban az InAfrica zenekar lüktető és ritmikus zenéjére.

A Rolla-Rolla produkció is jellegzetesen afrikai, és egy vígjáték elemeit ötvözi az egyedi képességekkel. Ebben egy göngyölegre helyezett deszkán egyensúlyoznak a fellépők. Ezt senki nem tudja jobban csinálni Egyiptom királyánál, Hussein Rasny Hassan Aminnál! A kivételesen nehéz mutatványt Amin hét emelet magasságában hajtja végre misztikus és szép egyiptomi táncosok társaságában.
Az afrikai dob és tánc show művészei úgy robbannak be a színpadra, mintha egyenesen egy vulkán vetné ki magából őket. A Nyugat és Dél Afrikából származó artisták igazi voodoo hangulatot varázsolnak az arénába: az ütemes dobolásra a táncosok mintegy transzba esve mutatják be a különböző afrikai táncstílusokat.

A Mother Africa egy kereken egyensúlyozó művészei Etiópia távoli részéről jöttek. Emiatt a produkciójuk egészen más, mint általában az ilyen mutatványok. Soha nem jártak artistaképzőbe és tanáruk sem volt. Azt, hogy ilyen mesterien egyensúlyoznak, sok éves kitartó erőfeszítéseiknek és a mozgás iránti mély, múlhatatlan vágyuknak köszönhetik. Ez a produkció ha lehet, még a többinél is egyedülállóbb.
A Mother Africa nem nélkülözheti a gumiembereket sem a színpadon. Az ilyen mutatványokat általában fiatal ázsiai nők vagy gyerekek szokták végrehajtani, akiknek vele született adottságuk, hogy ennyire rugalmasak. Ezzel szemben a "a világ négy leghajlékonyabb férfija" Afrikából származik, és szinte már elképzelhetetlen pozíciókba csavarják ébenfekete, gyönyörű és tökéletes testüket.
Afrikai művészek először adnak elő egy igazán szórakoztató produkciót jellegzetes orosz ritmusokra. A 2007-es turné kedvencei, Lazaro Kenyából és Wowogodscho Ugandából az előre és hátra bukfencek sorozatát olyan mulatságos módon állították össze, hogy a nézők eddig mindig majdnem megszakadtak a nevetéstől!
A tanzániai InAfrica zenekar természetesen az egész előadás alatt forró afrikai ritmusokkal és idén új repertoárral fokozza a hangulatot. Rajtuk kívül egy színes, emberekből és állatokból álló kavalkád teszi tökéletessé a showt, amely így mindenki számára felejthetetlen élményt nyújt!

A(z) Papp László Budapest Sportaréna előadása

Hozzászólások