Színház

Murlin Murlo

színmű, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Képzeljünk el egy kisvárost, ahol a kombinátnál dolgozik mindenki, itt éli munka és mulatás között ötéves tervekbe szorított eseménytelen hétköznapjait.

Képzeljünk el egy várost, ahol poros, szürke háztömbök szegélyeznek szovjet hősökről elnevezett sugárutakat, egy világot, amit varázslatos üveggömbbe zár a közeli kohó füstje és a csirkefarm szúrós trágyaillata. Vagy nem is kell elképzelni? Hiszen ebből a világból jövünk magunk is?

Nyikolaj Koljada a kortárs orosz drámairodalom egyik legfontosabb alkotója. Maró humorú, kegyetlen darabjai kíméletlen őszinteséggel szedik ízére azt az embert, kit önnön képe-másaként teremtett a szocializmus. Történetei fiatalokról szólnak, elvágyódásról, arról, hogy miként lehet élni egy letűnt kor emlékét őrző, kiégett világban.

Az előadás rendezője, Barabás Árpád, 1978-ban született Gyergyószentmiklóson, több mint tíz évig volt a Figura Stúdió Színház társulatának tagja. Ez idő alatt számos előadásban játszott, ugyanakkor rendezőként is több alkalommal dolgozott a gyergyószentmiklósi színházban. Jelenleg a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színművésze.

Nyikolaj Koljada, kortárs orosz drámaíró, 1957-ben született Szibériában. 1986 óta több mint hetven drámát írt, melyek jelentős részét Oroszország mellett Amerikában és Európában is bemutattak számos helyen. Ő maga rendezőként is dolgozik, gyakran viszi színre saját darabjait. Jelenleg drámaírást tanít a jekatyerinburgi Színművészeti Főiskolán, emellett az Urál irodalmi-művészeti folyóirat főszerkesztője. Jekatyerinburgban él és dolgozik.

A(z) Figura Stúdió Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Olga (Murlin Murlo, 28 éves)
Inna (a nővére, 35 éves)
Alekszej (26 éves)
Mihail (35 éves)
Irka (Mihail felesége, 38 éves)

Alkotók

Hozzászólások