Színház

Nők az idegösszeomlás szélén

musical, magyar, 2016.

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Musical Pedro Almodóvar filmje alapján

Pedro Almodóvar robbanásszerűen tört be a filmes szakmába a nyolcvanas években, az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén-nel. A filmet 25 díjjal jutalmazták és szinte azonnal belépett a kultfilmek sorába. Ez az egyedülállóan fordulatos történet különös de szerethető alakokat vonultat fel, humora magával ragadó, és minden keserűsége mellett tele van életörömmel. A musicalben jóakarók, ellenségek és nők minden mennyiségben, hol gyalog, hol taxival kergetik érzelmeiket, háttérben a reklámfilm-forgatások kaotikus világa, rögzítőkön hagyott telefonüzenetek sora, na meg nyugtatók a turmixgépben. A női nemet dicsőítő díjnyertes film színpadi adaptációja az Operettszínház sztár-hölgyeinek főszereplésével kerül színpadra, Magyarországon először, az Átrium Film-Színházban.

A helyszín Madrid, 1987-ben. Pepa, - másodvonalbeli szinkron színésznő- élete fenekestül felfordul, amikor szeretője, az idősödő Ivan bejelenti, hogy elhagyja. Ám ahogy lenni szokott, a baj nem jár egyedül, hamarosan beállít Pepa barátnője, aki nála keres menedéket, mert a barátjáról kiderült, hogy valójában terrorista. Mindennek betetőzéseként felbukkan még Ivan volt felesége, a neurotikus Lucia, valamint a fiuk, Carlos és annak menyasszonya is.

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2016. május 20., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Szereplők

Pepa (szinkronszínésznő, Iván szeretője)
Iván (szinkronszínész)
Lucia (Iván elhagyott felesége)
Candela (Pepa barátnője)
Paulina (ügyvéd, Iván új szeretője)
Carlos (Iván és Lucia fia)
Marisa (Carlos menyasszonya)
Rendező (Főfelügyelő, Bíró)
Pepa házfelügyelőnője (Cristi, Ülnök 1, Nyomozó)

Hozzászólások

1/10
Tsenge02 2021 aug. 20. - 00:57:11 1/10
Nem tudom, hol dicsőíti a nőket ez a darab. A musical címe lehetett volna Nők a hisztéria szélén is. A darabban minden nő férfiak után nyavajog, hárman egy nőcsábász, magának háremet kialakító pasin, aki nem mellesleg a feminista pasija? A másik csaj meg szerelmes egy terroristába?? Az egész egy nagy katyvasz, nem érződik hogy napok telnének el, mindenki csak összevissza rohan meg arról regél, hogy mennyire szenved, egy férfi miatt... A terrorista szál valóban nagyon aktuális, de hogy ezen miért nevet bárki is. 1987 Madrid, nem érződik sehol a darabon belül. A színészek nem tudtak énekelni, aki tudott alig énekelt valamit. Olyan megszólalások hangzanak el a darab végefele, mint pl.: „A szűzek kicsit olyanok mint akik karót nyeltek volna”, „minden nő flúgos”... Most ezekkel mit akar a közönség felé üzenni. Főleg hogy azzal zárul a musical, hogy minden női színész a hasát fogja mintha terhes lenne... Most akkor megnéztem egy propaganda darabot spanyol szappanoperába csomagolva?! Nagyon rossz volt.
4/10
tibma 2018 febr. 07. - 08:01:06 4/10
Nagyon nagy csalódás volt! Anna és Petra jók voltak, de nekem nem tetszettek a dalok sem, a színpad elgondolása sem és az sem, hogy szinte minden nõt le kellett vetkõztetni.
A történet nagyon gyors és kapkodó, ha nem olvastam volna el elõre biztos nem értem meg.
És bár nem a darabot minõsíti, de a zenekar kottáit megvilágító lámpák kisütötték a szememet.
10/10
zolimaci 2017 febr. 06. - 07:55:21 10/10
Ragyogó elõadás igazi nagy színészi alkakításokkal. Peller Anna, Janza Kata, Gubik Petra lubickolnak a szerepeikben. Szerencsére a rendezés sem a szokványos \"Operettes\". A ruhák hozták a kor hangulatát. És igen ott volt az Almodovar érzés is. Nekem 10/10
8/10
doktormacko1 2016 jún. 11. - 14:34:33 8/10
8 / 10 Nekem is tetszett . A második felvonás egy kicsit gyengébbre sikeredett és a befejezés is hagyott számomra némi kívánnivalót maga után , de érdemes egy nyár estén megnézni. A színészi teljesítmények jók.
8/10
B. T. László 2016 máj. 21. - 23:55:46 8/10
Nekem tetszett. Janza Kata egyszerûen szenzáció(s), már-már az Õ jutalomjátékaként is felfogható az elõadás, kellemes perceket szerez; magánszáma után a 7-8 perces nyílt-színi vastaps megérdemelt és jogos!!! Peller Anna számomra meglepetés (=nagyon jó). Gubik Petra ezúttal kisebb (és nem is valami jól megírt) szerepet kapott, de dicséretére legyen mondva, ha színen van, rá kell figyelnünk - kiváló énekhang, meg mozgás és humor. Szomor Györgyé a férfi fõszerep, Iván szerepe elnagyoltra sikeredett, ebbõl is következik, hogy most inkább a mûvész kellemes orgánuma nyûgözött le. Papadimitriu Athina örömteli perceket szerzett, kiváló volt szerepeiben (rég láttam ennyire felszabadultnak és jónak; bravoooooó!). A rendezés minden dicséretet megérdemel!!!
4/10
toronyház 2016 máj. 20. - 23:28:56 4/10
Biztosan nagy siker lesz, bár nekem nem tetszett. Janza Kata jó volt, Anna is, de összességében valami nem volt a helyén.
Még egyszer nem bírnám ki..