Színház

Nyitott ablak

zenés vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2014.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A Nyitott ablak című bohózat a boldog békeidők legboldogabb idején játszódik, Szerdahelyen, egy magyar kisvárosban. A hangulat azonban egyáltalán nem békés: ádáz küzdelem folyik a kisváros polgárai és a bevonuló hadsereg között. A harc oka: a kisváros cselédlányai és a bakák tiltott randevúi, és e randevúk gyümölcsei. A törvénytelen gyermekek száma ugyanis egy év alatt a sokszorosára növekedett Szerdahelyen. Mariska, a Polgármesterék szakácsnője is bajba került az egyik bakától, mert a nyári hőségben éjszakára nyitva felejtette az ablakot. A következményeket az a kétbalkezes közlegény, Novotny vállalja magára, aki úgy keveredik a kényes ügybe, akár Svejk, a derék katona az első világháborúba... Nóti Károly zenés bohózatát régóta nem játszották Budapesten. Budán pedig még soha. Most aztán megláthatják!

A(z) Karinthy Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. október 31., Karinthy Színház

Stáblista:

Szereplők

Novotny (közlegény, ügyetlen baka)
Károly (a barátja, vagányabb baka)
Mariska (cselédlány)
Erzsi (Mariska barátnője)
Polgármesterné
Piri (a lányuk)
Sramek (hivatalnok)
Gréti (színésznő, Kovácsné, vendéglősné)
Kovács úr (vendéglős, narrátor)
Gólya (hivatalnok)

Hozzászólások

10/10
Morello777 2019 márc. 30. - 21:40:56 10/10
Zseniális! 0/10
papua 2015 nov. 18. - 17:52:31
A Nyitott ablak sikere azóta sem lanyhul. Ma ez a legjobb zenés vígjáték Budapesten. A Nóti Károly-Szenes Iván és Fényes Szabolcs hármas tuti garancia a sikerre. Meg a Karinthy Színház fergeteges elõadása.
10/10
miklos68 2015 okt. 16. - 09:57:34 10/10
Fergeteges! A komédiázás egy pillanatra sem lanyhul. Mindenkinek ajánlom, aki jól akar szórakozni, önfeledten nevetni! Ezt az elõadást nézve nem kell titokzatos, a háttérben megbúvó mondanivalót keresni. A téma végig ott van a világot jelentõ deszkákon: a férfi keresi a nõt, a hivatalnok érvényesülni akar, az egyszerû lélek boldog szeretne lenni. Dányi Krisztián formálja meg nagy tehetséggel ezt az egyszerû lelket. És a társulat minden tagja tökéletes partner a színpadon. Kiemelném még a polgármestert játszó Szirtes Gábor, és az õrnagyot alakító Mihályfi Balázs arcjátékát. Õket nézve garantált a hahota! Eddig kétszer láttam, és még többször meg fogom nézni.
papua 2015 máj. 13. - 20:42:15
Hát, ez remek volt. Profi munka, nagy mulatság. A társulat elsõosztályú. Dányi Krisztián, Balázs Andrea, Sári Éva, Szegezdi Róbert, Mihályfi Balázs, Marton Róbert, Martin Márta, Szírtes Gábor....soroljam? Talán az egyik legszórakoztatóbb vígjáték ez ma Budapesten. Élõ zenekarral(Fekete Mari és együttese), ami szintén nem semmi manapság.És a röhögés mögött felsejlik valami, ami az elsõ világháború elõtti világot hozza. Meg azt is, amibõl kinõtt az a háború. K.u.K. Egy mondat az egyik dalból: Végezetül mondanék egy abszurdot: Kijelentem éljenek a Habsburgok! (Fényes Szabolcs-Szenes Iván örökbecsû!)Na, és nehogy kihagyjuk Nóti Károlyt, aki mindmáig az egyik legjobb magyar bohózatíró.Ez most is nyilvánvaló és ezt sosem szabad elfelejteni.