Színház

Ördöglakat

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

ÖRDÖGLAKAT a címe a Budapest Tánciskola új, immár hagyományosan a karácsony előtti napokban, a Trafóban bemutatásra kerülő táncelőadásának.
Két tánc, amelyet a diákok alkotnak. Egy-egy társuk a koreográfus. Csak férfiak (fiúk), aztán csak nők (lányok) a színpadon. Majd a harmadik darab, amit Angelus Iván montíroz színpadra.
ÖRDÖGLAKAT - voltaképp kibogozható....
A capella.

"A Budapest Tánciskola ISKOLÁT teremtett a táncban: a KORTÁRSTÁNC BUDAPESTI ISKOLÁJÁT. Ez az előadás újabb - szórakoztató és izgalmas - kísérlet annak a közös nevezőnek a megtalálására, amely minden különbözőségük ellenére összeköti ezeket az előadásokat, ezeket az együtteseket, az innen kikerülő és ide gyakran visszatérő művészeket.
Az ÖRDÖGLAKAT egyértelműen a legfiatalabbak érdeklődését tükrözi, akik megtanulták, de nemigen használják darabjaikban a hagyományos tánctechnikákat. Nemhogy a klasszikus balett választékossága hiányzik darabjaikból, de a néptánc kapcsolatteremtő nyelvezete, sőt a testhasználat kifejezési lehetőségeiből kiinduló modern és késő modern tánctechnikák felhasználása is. Továbbmegyek, őket a táncszínház és a kontakt világának személyközpontúsága, a természetre, a társadalomra, az embertársra vagy a környezetre irányuló kapcsolatteremtés se vonzza.
Őket mintha már csak a test absztrakt, fizikai lehetőségeinek kutatása, feltárása, bemutatása érdekelné. Mindent a testre és a nézőre bíznak. Válogatás nélkül használják a hétköznapok, a sport, a harcművészetek, az akrobatika, a városi folklór mozgásvilágát. Gátlástalanul idéznek kortársaik műveiből. LILIOMLELKŰ GLADIÁTOROK, MIMÓZALELKŰ AKROBATÁK." - így látja ma a készülő előadást Angelus Iván, a Budapest Tánciskola művészeti vezetője, a darab rendezője.

A(z) Budapest Tánciskola előadása

Stáblista:

Hozzászólások