Színház

Páratlan páros

bohózat, magyar, 2013.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Mary izgatottan várja haza wimbledoni otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett. Nem messze tőle, úgy négy és fél percnyi autózásra, Barbara izgatottan várja haza richmondi otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett...
Ezzel pedig megkezdődik a kalamajka. A férj, John ugyanis egy és ugyanaz a személy, és régóta éli kettős életét, noteszában gondosan jegyezve, mikor kinél is kell lennie: F.N.B., mint Fél Nap Barbarával, V.M., mint vasárnap Maryvel, és V.M.Á., mint... nos, utóbbi csak arra emlékezteti, hogy vigye a macskát állatorvoshoz. Ez az E.SZ.P. (Elég Szoros Program) most összedőlni látszik; John ugyanis egy idős hölgy segítségére sietve balesetet szenved, és a kórházban nem a megfelelő lakcímét adja meg. A feleségek által értesített rendőrség lelkes nyomozásba kezd, John pedig ámokfutó módjára ingázik a két asszony között. Az összekuszálódott szálakat hazugságokkal próbálja kikeverni, és ebben barátja, Stanley is a segítségére van; bár utóbbi inkább csak próbál segíteni, még több bonyodalmat okozva. A lelepleződéstől való félelem képtelenebbnél képtelenebb történetek kitalálására sarkallja Johnt, a darab végén pedig kiderül, hogy vajon M.A.T. (Megőrzi A Titkát), vagy SZ.É.V. (Szétesik És Vall)?
A komédia rendezője, Cseke Péter a főszerepet is magára vállalta; a két Mrs. Smith szerepében Danyi Juditot és Magyar Évát láthatja a nagyérdemű; komédiázásukat barátként Szerednyey Béla, szomszédként Kiss Zoltán, rendőrként pedig Kiss Jenő és Pál Attila egészíti ki.

A(z) Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

John Smith
Mary Smith
Barbara Smith
Stanley Curtis
Porterhouse (felügyelő)
Troughton (felügyelő)
Bobby Franklynn
Fotóriporter

Alkotók

Hozzászólások

10/10
luci87 2017 nov. 07. - 21:38:08 10/10
Szuper!!